Americanul care merge pe jos 34 km zilnic a primit $300.000 pentru o masina

Americanul care merge pe jos 34 km zilnic a primit $300.000 pentru o masina
  • In 4 zile, suma totala a ajuns la 300.000 de dolari
  • Omul a spus ca este fan al marcii Ford
  • Dealerii deja s-au oferit sa-i dea masini gratis
Distribuie pe Facebook

Un site de stiri a prezentat cazul unui barbat de 56 de ani a carui masina s-a stricat in 2005. De atunci, omul merge 21 de mile pe jos pana la munca si 23 de mile cu autobuzul. Asta inseamna cam 70 de kilometri in fiecare zi. Cazul sau a fost vazut de un tanar care a inceput o strangere de fonduri pe un site specializat, dorind sa adune 5000 de dolari pentru ca acest om harnic sa-si cumpere o masina.

In fiecare an, la stirile din Romania, vedem zeci de cazuri cu elevi de-o schioapa care sunt nevoiti sa mearga pana la scoala pe jos, zi de zi, multi kilometri prin zapada si ger. In fiecare zi vedem cazuri de sate si comune uitate de autoritati, fara microbuze si masini speciale de elevi. In fiecare zi vedem cazuri de profesori si invatatori care isi duc proprii elevi cu masina personala, cu benzina platita din propriul buzunar, pentru ca niste copii sa aiba parte de carte. Insa pe acesti oameni nu-i ajuta nimeni, pentru ca Romania este suprasaturata de egoism si fiecare isi vede de treaba lui. Insa o poveste din Statele Unite, poate fi o sursa buna de inspiratie pentru noi, romanii.

Americanul care merge pe jos

James Robertson este un muncitor din Detroit care lucreaza la o fabrica de mase plastice. In anul 2005, masina personala, o Honda Accord din 1988 l-a lasat in drum. Si de atunci, omul s-a obisnuit sa mearga la munca pe jos, cate 21 de mile dus-intors. Adica peste 33 de kilometri, pe langa distanta facuta cu transportul in comun. In total, el este pe drum peste 20 de ore... Si cum in Statele Unite oricine are acces la transport, cazul acestui om a facut valva imediat. Si dupa ce un site i-a prezentat povestea, un tanar de 19 ani s-a gandit sa faca o strangere de fonduri pe un site specializat. Asa s-a nascut pagina Help James Robertson get a car.

Targetul initial pus de tanarul de 19 ani a fost de 5000 de dolari, pentru a-i cumpara lui Robertson un automobil la mana a doua. Dar dupa ce povestea lui a fost si mai popularizata, omul a primit peste 300.000 de dolari din donatii de la oameni necunoscuti in doar 4 zile. Adica peste 11.700 de persoane au donat sume cuprinse intre 1 dolari si cateva sute de dolari, impresionati de povestea si dorinta lui de a-si pastra locul de munca intr-un oras greu incercat de recesiune.

Americanul care merge pe jos

Dupa ce a aflat de suma uriasa care a fost adunata pentru el, James Robertson a tinut sa precizeze ca ii ramane vesnic dator tanarului de 19 ani care a facut un asemenea gest pentru el, dar sa le multumeasca si miilor de oameni pentru care a fost o inspiratie. El a mai spus ca este un fan al marcilor americane, in special Ford. Intrebat de un jurnalist ce parere are de noul Mustang, el a spus ca masina este prea mica pentru el, avand o inaltime de aproape 1.90: "Imi aduc aminte de modelul Taurus. Parea confortabil, nimic extravagant. Sunt simple la exterior si puternice la interior. Ca mine!" a spus Robertson zambind.

In ciuda sumei mari de bani adunate, omul a spus ca banii nu il vor schimba. Si ca ii va pastra pentru carburant, asigurari si ca sa-si repare dantura pentru care nu a avut bani niciodata. Cel mai probabil, isi va cumpara o camioneta Ford F-150. Insa va ramane acelasi om: "Am vazut ce se intampla cu oamenii care obtin bani multi. Tatal meu, odihneasca-se in pace, inca ma influenteaza. Si nu o sa ma lase sa fiu orbit de avere" a mai spus Robertson.

Americanul care merge pe jos

Distribuie pe Facebook
mai multe