Anul si scandalul. Americanii au descoperit un soft care modifica emisiile, de aceasta data la Audi

Anul si scandalul. Americanii au descoperit un soft care modifica emisiile, de aceasta data la Audi
  • Audi a folosit un soft de pacalire a emisiilor
  • Acesta a fost montat pe aproximativ 100.000 de vehicule cu transmisie automata
  • Descoperirea a fost facuta de o autoritate de reglementare din Statele Unite
Distribuie pe Facebook

Comisia pentru Resursele Aerului din California (CARB) a descoperit in aceasta vara pe unele vehicule Audi, un soft care reduce emisiile de dioxid de carbon in timpul testelor de poluare.

La scurt timp dupa ce au declarat ca sunt nevoiti sa regandeasca programul lansarilor pentru urmatoarele modele, intrucat inginerii sunt ocupati cu remedierea masinilor afectate de Dieselgate, nemtii de la Audi primesc o noua lovitura dura.

Potrivit ultimelor informatii din presa germana, autoritatea de reglementare din Statele Unite a descoperit un nou soft de pacalire a testelor de emisii. Acesta a fost montat de catre Audi pe aproximativ 100.000 de autovehicule echipate cu transmisia automata AL 551, printre care modelele A6, A8 sau Q5.

Acest soft este diferit fata de cel descoperit anul trecut in cazul Volkswagen, iar conform Comisiei pentru Resursele Aerului din California, cel dezvoltat de Audi detecteaza daca volanul este miscat.

In cazul in care acesta nu este miscat, soft-ul buclucas perpecte conditiile de laborator si activeaza un program care reduce semnificativ emisiile de dioxid de carbon. Daca volanul este rotit mai mult de 15 grade intr-o parte sau alta, programul se dezactiveaza automat.

Exact ca si in cazul scandalului Dieselgate, nu doar clientii din Statele Unite au de suferit, ci si cei din Europa, deoarece constructorul german a folosit acest soft si la automobilele diesel si pe benzina vandute pe Batranul Continent.

Audi nu mai foloseste acest program din luna mai a acestui an, chiar inainte ca cei de la CARB sa descopere existenta lui. De atunci, mai multi ingineri din cadrul constructorului german au fost suspendati.

Desigur, nici autoritatea de reglementare din Statele Unite si nici oficialii Audi nu au vrut sa comenteze deocamdata aceste informatii.

Asa cum spuneam si la inceput, aceasta stire vine la putin timp dupa ce Audi a recunoscut ca va amana lansarile noii generatii A3 si viitorului Q4. Noul A3 ar urma sa debuteze doar la finalul lui 2019, iar Q4-le va vedea lumina zilei abia in 2021.

Distribuie pe Facebook
mai multe