Anuntul facut de un mare producator de masini: "Din 2019 toate modelele vor fi electrificate!"

Anuntul facut de un mare producator de masini: "Din 2019 toate modelele vor fi electrificate!"
  • Din 2019, toate modelele Volvo vor fi electrificate
  • Era propulsoarelor cu combustie interna sta sa apuna
  • Pana in 2025, suedezii vor sa vanda 1 milion de masini electrificate
Distribuie pe Facebook

Presedintele Volvo a anuntat ca din 2019, toate modelele construite de compania pe care o conduce vor fi electrice sau hibride. Pana in 2025, suedezii intentioneaza sa vanda 1 milion de masini electrice.

Poluarea excesiva si standardele de emisii tot mai restrictive i-a facut pe marii constructori de automobile sa isi schimbe strategia si sa dezvolte modele hibride, electrice, sau sa scoata incet incet propulsoarele aspirate natural din oferta.

Cel mai recent brand care vrea sa se alature trend-ului actual este Volvo. Presedintele si CEO-ul companiei suedeze, Hakan Samuelsson, a declarat ca din 2019, toate modelele care vor parasi liniile de asamblare vor avea fie o unitate hibrida, fie una 100% electrica.

Mai exact, intre 2019 si 2021, nordicii intentioneaza sa lanseze 5 modele electrice, dintre care 2 vor fi construite de divizia de performanta Polestar. Ulterior, acestora li se vor alatura alte modele hibride, cu propulsoare termice pe benzina sau diesel si unitati de 48 de volti.

Incet incet, motoarele cu combustie interna vor disparea din oferta Volvo, si din cate se pare, clientii sunt motivul principal pentru aceasta schimbare radicala de strategie. Desigur, si trend-ul actual a influentat intr-o mare masura aceasta decizie.

Samuelsson a declarat ca "Este vorba de clienti. Tot mai multi oameni cer masini electrificate iar noi vrem sa raspundem cerintelor curente si viitoare ale clientilor nostri. Acum poti sa alegi orice model electric Volvo doresti. Acest anunt marcheaza sfarsitul masinilor cu motoare exclusiv cu combustie interna."

Oficialul suedez si-a incheiat discursul spunand ca "Volvo Cars si-a exprimat dorinta de a vinde 1 milion de masini electrificate pana in 2025. Atunci cand am spus-o, am vorbit serios. Asa o vom face."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 5 Iulie 2017