Anvelopele premium Nokian Tyres ofera o experienta de condus sigura in timpul iernii

Anvelopele premium Nokian Tyres ofera o experienta de condus sigura in timpul iernii
In aceasta perioada, majoritatea soferilor intentioneaza sa faca trecerea catre anvelopele de iarna, in multe tari din Europa aceasta fiind o obligatie legala. Producatorul de anvelope Nokian Tyres ofera o gama larga de anvelope de iarna potrivite conditiilor meteorologice in continua schimbare din Europa Centrala.
Distribuie pe Facebook

In septembrie 2020, compania a dezvaluit cele mai noi produse al familiei sale de anvelope - Nokian Seasonproof si Nokian Seasonproof SUV, anvelope all-season care completeaza gama de anvelope de iarna de inalta calitate.

„Fiind inventatorul primei anvelope de iarna din lume, producatorul nordic de anvelope premium Nokian Tyres garanteaza intotdeauna o alegere corecta in materie de anvelope de calitate.”, spune Martin Drazík, Expert si Manager de Produs, Nokian Tyres, Europa Centrala.

Anvelopele premium Nokian Tyres ofera o experienta de condus sigura in timpul iernii

Noua anvelopa de iarna pentru autoturisme Nokian Snowproof a fost desemnata drept cea mai buna anvelopa de iarna din Europa Centrala in cadrul testului din acest an organizat de revista suedeza Teknikens Varld. Datorita mixului intre aderenta superioara pe zapada si gheata si calitati excelente pe suprafata uscata, anvelopa a primit distinctia "Best in test". Siguranta exceptionala a acestei anvelope in conditii de iarna ofera o experienta de condus fara griji, chiar si in cazul ninsorilor neasteptate. Datorita noului concept Alpine Sense Grip lansat de Nokian Tyres, anvelopa poate face fata tuturor provocarilor iernii si ofera un raspuns previzibil si echilibrat in oras, pe autostrazi sau pe drumuri de munte.

Pentru masinile sport de inalta performanta, Nokian Tyres ofera anvelopa unica UHP Nokian Snowproof P. Este o combinatie moderna de manevrabilitate excelenta si aderenta fiabila pe timp de iarna, un mix necesar pentru schimbarile bruste de banda si drumurile acoperite de lapovita. Noul concept Alpine Performance al Nokian Tyres garanteaza siguranta de prima clasa pentru condusul zilnic cu tractiune avansata, distante de oprire mai scurte si siguranta la viraje. De doua ori campion mondial de Formula 1, Mika Hakkinen a fost implicat in dezvoltarea acestei anvelope unice.

„Anvelopa este fiabila atat la viteze mari, cat si la viteze mici, pe drumurile alunecoase. Va puteti bucura de o manevrabilitate precisa, chiar si in situatii extreme. Indiferent de conditiile existente pe timp de iarna, Nokian Snowproof P ofera o experienta de condus sigura si fluida.", spune Hakkinen.

Siguranta pe timp de iarna pentru posesorii de SUV si crossover

Anvelopele de iarna pentru SUV-uri trebuie sa fie suficient de puternice si solide pentru a mentine stabilitatea vehiculelor inalte si grele, chiar si la viteze mari sau in cazul conditiilor de drum speciale. Datorita conceptului unic Alpine Sense Grip, Nokian WR SUV 4 prezinta o aderenta excelenta pe zapada, lapovita si drumuri umede. Fibrele de aramida extrem de puternice consolideaza peretii laterali ai anvelopei, oferind mai multa durabilitate si protectie pentru situatii de condus solicitante. Nokian WR SUV 4 a obtinut primul loc la testul pentru anvelope de iarna 2020 al revistei germane Off Road. Anvelopa este apreciata pentru manevrabilitatea excelenta pe gheata si zapada, precum si pentru performantele excelente de franare pe drumurile uscate de iarna.

Solutie practica pentru conditii blande de iarna

Anvelopele premium Nokian Tyres ofera o experienta de condus sigura in timpul iernii

In zonele cu ierni blande, soferii pot folosi anvelope all-season. In septembrie, Nokian Tyres a dezvaluit seria de anvelope Nokian Seasonproof si Nokian Seasonproof SUV destinate vremii din Europa Centrala. Este o generatie complet noua de anvelope care includ compusul de cauciuc inovator Season Sense. Acest nou concept este destinat utilizarii pe tot parcursul sezonului, pentru a asigura un condus sigur in zilele ploioase si pe drumurile acoperite cu lapovita, dar si confortabil si precis pe drumurile uscate de vara. Anvelopele se bucura si de o durata de viata excelenta, durabilitate extrema si rezistenta redusa la rulare. Mai mult, anvelopele SUV sunt echipate si cu tehnologia Aramid Sidewall. Toate dimensiunile vin cu simbolul Fulg de zapada (3PMSF) care indica faptul ca anvelopa a fost aprobata oficial pentru utilizare pe timpul iernii.

Sfaturi pentru schimbarea anvelopelor

- Verificati starea anvelopelor de iarna – identificati daca exista deteriorari vizibile pe modelul benzii de rulare si peretii laterali. Anvelopele depozitate necorespunzator pot avea astfel de defecte si nu sunt adecvate pentru utilizare ulterioara.

- Verificati adancimea benzii de rulare - adancimea trebuie sa fie de cel putin 4 mm; anvelopele uzate, cu adancime sub 4 mm, pot creste riscul acvaplanarii si prezinta o aderenta mai slaba si o distanta de franare mai mare.

- Anvelopele de iarna Nokian Tyres dispun de un Indicator de siguranta (DSI) care permite verificarea rapida a starii si sigurantei anvelopei. Numerele indica adancimea canelurilor principale in milimetri, iar simbolul fulgului de zapada ramane vizibil pana la adancimea canelurii de 4 mm.

- Verificati vechimea anvelopelor – cautati codul DOT pe peretii laterali ai anvelopelor. Ultimele patru cifre indica saptamana si anul de fabricatie. De exemplu, daca acest cod DOT este 1319, anvelopa a fost fabricata in saptamana 13 din anul 2019. Anvelopele nu ar trebui sa fie mai vechi de sase ani.

- Alegeti dimensiunea potrivita a anvelopelor - verificati intotdeauna dimensiunea de anvelope recomandata pentru vehicul. Pe de alta parte, le puteti solicita expertilor de la punctul de vanzare sa aleaga dimensiunea potrivita, in conformitate cu specificatiile producatorului masinii.

- Inainte de a schimba anvelopele, ar trebui setata presiunea corecta. Anvelopele de iarna trebuie umflate cu 0,2 bari mai mult decat cele de vara.

Anvelopele premium Nokian Tyres ofera o experienta de condus sigura in timpul iernii

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 2 Noiembrie 2020