Asta da pasiune! Si-a construit propriul McLaren F1!

Asta da pasiune! Si-a construit propriul McLaren F1!
  • Un mecanic amator si-a construit singur o replica a celebrului McLaren F1
  • Proiectul a fost realizat in opt ani, costurile ridicandu-se la circa 24.000 euro
  • Propulsia este asigurata de un motor Audi, iar viteza maxima urca pana la 321 de km/h
Distribuie pe Facebook

Un mecanic amator si fan al popularei emisiuni "Top Gear" si-a construit singur o masina de curse, replica a celebrului McLaren F1, un model de aproape 6 milioane de euro.

Polonezul in varsta de 48 de ani a petrecut opt ani de zile muncind la masina sa, cheltuind in total undeva in jur de 24.000 de euro pentru a-si indeplini visul.

Si-a construit propriul McLaren F1!

Chiar daca este numai o replica, bolidul lui Jacek Mazur poate atinge o viteza maxima de pana la 321 de km/h. Rezultatul muncii sale a si celor 30 de prieteni care l-au ajuta in proiect este cu atat mai impresionant cu cat componentele folosite au fost luate de la parti din masini duse la fier vechi.

Mecanicul polonez din orasul Zabrze nu este la primul supercar pe care si-l face in curtea proprie. Cele doua proiecte anterioare se numesc Lamborghini Countach si Porsche 911, ambele replici ale masinilor originale.

Si-a construit propriul McLaren F1!

Cel mai mandru este insa de McLaren F1, automobil despre care se spune ca ar mai exista in numai 106 exemplare originale, de unde si pretul exorbitant cu care se vinde.

De exemplu, un astfel de supercar a fost cumparat in luna august, anul acesta, cu peste sase milioane de euro. Valoarea a fost stabilita in cadrul unei licitatii de masini clasice a unei companii britanice.

Si-a construit propriul McLaren F1!

"Cand am vazut pentru prima data masina McLaren F1, mi-am spus ca trebuie sa am si eu una. Pentru ca nu mi-o puteam permite, mi-am zis ca trebuie sa o construiesc singur", a declarat polonezul. "Cand sunt la volan, oamenii se opresc pur si simplu si fac poze. Ma simt ca si cand as fi la o intalnire cu Angelina Jolie sau Sandra Bullock in centrul New York-ului", a completat Jacek Mazur.

McLaren-ul barbatului este propulsat de motorul unui Audi si foloseste sistemul de franare de la un Mercedes. In interior este loc pentru trei adulti si un copil sau chiar Richard Hammond. "Am numit acest scaun Hamonda, in onoarea lui Richard. Are dimensiunile pentru a incapea un copil, dar sunt sigur ca Richard ar putea sta in el", a mai completat Mazur.

Si-a construit propriul McLaren F1!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Si-a construit propriul McLaren F1!
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Decembrie 2013