Astea da viteze. Cum s-a vazut recordul stabilit de Subaru pe Nurburgring din perspectiva pilotului

Astea da viteze. Cum s-a vazut recordul stabilit de Subaru pe Nurburgring din perspectiva pilotului
  • Subaru a publicat un nou clip video de la doborarea recordului
  • Modelul WRX STI Type RA NBR Special este cel mai rapid sedan de pe Nurburgring
  • Masina a fost modificata special de cei de la ProDrive
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile a publicat un nou clip video care atesta recordul stabilit cu ceva timp in urma de modelul WRX STI Type RA NBR Special. De aceasta data putem observa intreaga experienta din perspectiva pilotului.

Subaru a reusit sa-si puna lumea in cap dupa ce o versiune modificata a modelului WRX STI a devenit cel mai rapid sedan din istoria legendarului circuit Nurburgring Nordschleife. Aceasta a fost modificata de specialistii ProDrive si a reusit sa parcurga cei 20,8 kilometri in doar 6:57.5.

Carcotasii au sarit imediat sa desfiinteze acest record, sustinand ca masina nu a fost nici pe departe stock. Si teoretic au dreptate. Sedan-ul a primit o aripa spate DRS, care genereaza o forta de apasare de 295 de kilograme, un propulsor de 2.0 litri recalibrat pentru a dezvolta peste 600 de cai putere, un rollcage, anvelope slick, iar interiorul a renuntat la mai toate elemente din dotare.

Record Subaru WRX STI Type RA NBR Special

Incercarea a fost masurata cu echipamentele nemtilor si a fost confirmata de oficialii circuitului, insa chiar si acum la cateva luni de la acel eveniment, site-ul nurburgringlaptimes.com sustine ca cel mai rapid sedan ramane in continuare Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio cu ale sale 7:32.00.

Deloc deranjati de aceste acuze care li se aduc, oficialii brand-ului asiatic au publicat cu putin timp in urma un alt clip video care arata doborarea recordului din perspectiva pilotului Richie Stanaway.

Record Subaru WRX STI Type RA NBR Special

In acesta se pot vedea fortele gravitationale cu care a trebuit sa se lupte pilotul, vitezele uriase cu care a luat virajele, iar fanii celebrului circuit din nord-vestul Germaniei pot parcurge virtual cei 20,8 kilometri care le-au dat de furca chiar si celor mai buni piloti din lume.

Distribuie pe Facebook
mai multe