Atat i-a fost. Bentley retrage definitiv SUV-ul Betayga cu motor DIESEL de pe piata europeana

Atat i-a fost. Bentley retrage definitiv SUV-ul Betayga cu motor DIESEL de pe piata europeana
  • Bentley scoata versiunea Bentayga Diesel din Europa
  • Un motiv ar fi noile teste de emisii WLTP
  • SUV-ul britanic ramane asadar cu trei motorizari in Europa
Distribuie pe Facebook

Constructorul britanic de automobile, parte a gigantului german Volkswagen, a anuntat ca retrage de pe piata europeana versiunea diesel a SUV-ului Bentayga. Un motiv ar fi noile standarde de emisii WLTP.

Bentley a lansat primul SUV din istoria companiei in 2015 cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt si l-a botezat Bentayga. Dezvoltat pe arhitectura MLB a nemtilor de la Volkswagen, acesta este unul dintre cele mai luxoase SUV-uri din lume si rivalizeaza cu Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg, Audi Q8 si, nu in ultimul rand, Lamborghini Urus.

Bentley Bentayga Diesel

Pentru inceput, modelul britanic a fost disponibil numai alaturi de o motorizare pe benzina W12 de 6.0 litri insa incet incet si-au facut aparitia in gama si alte propulsoare. Unul dintre cele mai controversate, dar in acelasi timp foarte apreciat in Europa, este agregatul diesel.

Bentley Bentayga Diesel

Vorbim de un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri care livreaza ambelor punti 435 de cai putere si un cuplu impresionant de 900 Nm intre 1.000 si 3.250 de rotatii pe minut. Aceasta versiune a intrat in gama Bentley in 2017 si a fost o premiera pentru brand-ul din Crewe.

Bentley Bentayga Diesel

Dar trecerea la noul ciclu de testare WLTP, mult mai drastic decat cel vechi, si faptul ca vor sa se concentreze din ce in ce mai mult pe modelele electrificate, i-a facut pe reprezentantii Bentley sa anunte o masura drastica in ceea ce priveste modelul Bentayga diesel.

Bentley Bentayga Diesel

Acesta va fi scos din oferta europeana, insa va putea fi comandat in continuare in alte 13 state, inclusiv Rusia, Africa de Sud sau Australia. Aceasta decizie vine la putin timp dupa ce un alt brand de sub umbrela Volkswagen (Porsche) a facut un anunt similar.

Bentley Bentayga Diesel

Asadar, Bentley Bentayga ramane cu trei motorizari in Europa: W12-le de 6.0 litri cu 608 cai putere, V8-ul pe benzina de 4.0 litri capabil de 550 de cai si versiunea plug-in hybrid cu 450 de cai putere si autonomie in modul electric de 50 de kilometri.

Bentley Bentayga Diesel

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Bentley Bentayga Diesel
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 4 Octombrie 2018