Atentie, ca se duce la vale! VW recheama in service 1.600 de unitati POLO in Romania din cauza franei de mana

Atentie, ca se duce la vale! VW recheama in service 1.600 de unitati POLO in Romania din cauza franei de mana
  • 1.600 de exemplare Polo rechemate in service la noi in tara
  • A fost descoperita o defectiune la frana de mana
  • ANPC-ul a fost deja informat de acest recall
Distribuie pe Facebook

Volkswagen Romania recheama in service 1.597 de exemplare Polo, vandute pe piata locala, din cauza unei posibile defectiuni la frana de mana. Proprietarii afectati vor fi notificati in urmatoarea perioada, iar reparatia va fi facuta pe cheltuiala producatorului.

Constructia unei masini este un proces complicat care implica foarte multi oameni, masinarii si, implicit, multe piese. Asadar, riscul sa apara defectiuni ulterioare este foarte mare, chiar daca imediat dupa asamblarea finala, masina este testata pana in cel mai mic detaliu.

Volkswagen Polo

Pentru a indrepta orice greseala de productie semnalata dupa lansarea masinii pe piata, producatorii apeleaza la asa-numitele recall-uri. De o asemenea masura sunt afectate acum 1.597 de exemplare Volkswagen Polo, comercializate pe piata din Romania.

Volkswagen Polo

Divizia constructorului german de automobile din tara noastra a notificat deja Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului de aceasta rechemare in service, dupa ce inginerii au descoperit o posibila problema la frana de mana, din cauza careia exista pericolul ca masina sa nu fie asigurata in mod corespunzator.

Volkswagen Polo

"Din cauza uzurii placutelor de frana conditionata de exploatare si a comportamentului la reglarea franei pe tambur, se poate reduce pretensionarea cablurilor de actionare a franei de mana [...] si exista posibilitatea ca la actionarea franei de mana sa se modifice pozitia piulitei de reglare si sa se prelungeasca cursa manetei franei de mana. Daca soferul nu observa prelungirea cursei manetei, este posibil ca autovehiculul sa nu fie asigurat corespunzator de frana de imobilizare," se arata in comunicatul Volkswagen.

Volkswagen Polo

Din fericire, pana in acest moment nu au fost semnalate accidente din cauza acestei posibile defectiuni. In perioada urmatoare, Volkswagen ii va notifica printr-o scrisoare pe toti propietarii de Polo afectati de aceasta problema iar oficialii estimeaza ca reparatia dureaza aproximativ 30 de minute.

Volkswagen Polo

In cazul identificarii unei probleme, piulita de reglare va fi asigurata cu o contrapiulita. Desigur, toate reparatiile vor fi facute pe cheltuiala producatorului german de automobile.

Volkswagen Polo

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Volkswagen Polo
mai multe