Atentie, de LUNI se ridica din nou masinile in Bucuresti!

Atentie, de LUNI se ridica din nou masinile in Bucuresti!
  • Reincepe ridicarea masinilor in Bucuresti
  • Operatiunea se va derula din 26 august
  • Costul amenzii este de cel putin 500 de lei
Distribuie pe Facebook

Pentru recuperarea autoturismului, soferii certati cu legea vor fi nevoiti sa scoata din buzunare cel putin 500 de lei.

Din data de 26 august, Primaria Capitalei va (re)incepe ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe strazile orasului. Informatia a fost facuta publica de reprezentanti ai Politiei Locale Bucuresti, care au oferit inclusiv date despre locatiile unde se vor depozita autoturismele ridicate.

"Incepem ridicarea masinilor in mai putin de o saptamana, pe data de 26 august, de luni. Avem tot ce ne trebuie, platforme, tot. Vor fi doua locatii unde se vor depozita autoturismele ridicate, una pe Metalurgiei, si cealalta pe bulevardul Timisoarei.”

Proiectul votat in Consiliul General la inceputul acestei veri anunta ca vehiculele stationate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din reteaua principala de strazi a municipiului Bucuresti vor putea fi ridicate, transportate, depozitate si eliberate, in conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotarare.

Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor principale, precum si dispunerea masurii tehnico-administrative de ridicare va cadea in sarcina politistilor rutieri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sau Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti ori politistilor locali din cadrul Directiei Generale de Politie Locala si Control a municipiului Bucuresti.

"Transportul la locul de depozitare nu se mai execută daca, pana la initierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezinta la locul ridicarii si este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. In acest caz, se suporta doar contravaloarea operatiunii de ridicare. Pentru a-i putea fi restituit vehiculul, proprietarul sau utilizatorul vehiculului trebuie sa prezinte acte care atesta dreptul de proprietate sau folosinta asupra vehiculului", se mai precizeaza in proiect.

Perioada maxima de depozitare a masinilor ridicate este de un an, iar tarifele de ridicare sunt:

- 200 de lei pentru masini cu masa totala maximă autorizata de pana la 5 tone, inclusiv;

- 270 de lei pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de peste 5 tone.

Tarifele de transport sunt:

- 150 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la 5 tone, inclusiv;

- 200 de lei pentru vehicule cu masa totala maximă autorizata de peste 5 tone

La toate acestea se percepe un cost de 150 lei/zi, calculat din momentul depozitarii efective a masinii.

Sursa: Digi24

Distribuie pe Facebook
mai multe