Atentie fani Skoda: modelele Superb vRS si Kodiak vRS sunt pe drum, declara CEO-ul cehilor

Atentie fani Skoda: modelele Superb vRS si Kodiak vRS sunt pe drum, declara CEO-ul cehilor
  • CEO-ul Skoda a declarat ca cehii se gandesc serios la versiunea vRS pentru Superb si Kodiak
  • Modelul Fabia vRS este considerat in continuare nerealizabil
  • Superb-ul vRS ar urma sa soseasca in 2018, iar Kodiak-ul in 2019
Distribuie pe Facebook

Intr-un interviu recent, CEO-ul Skoda, Bernhard Maier, a declarat ca cehii se gandesc serios la dezvoltarea unei versiuni vRS pentru modelele Superb si Kodiak.

Cum cehii au renuntat demult la hot-hatch-ul Fabia vRS, la momentul actual, fanii Skoda au la dispozitie doar modelul Octavia vRS, ca o alternativa a sportivelor nemtesti. Dar acest lucru s-ar putea schimba incepand de anul viitor.

Maier a dezvaluit ca varianta vRS a celor mai mari modele ale marcii ar fi un adevarat succes deoarece din ce in ce mai multi clienti isi indreapta atentia spre echiparile de top Octavia si Superb Sportline.

Daca aceste doua modele ale gamei ar putea primi o versiune mai sportiva, nu acelasi lucru se poate spune si despre micuta Fabia. De cand a iesit din productie, fanii marcii au cerut de multe ori revenirea hot-hatch-ului. Dar, se pare ca inca se lasa asteptata, deoarece CEO-ul Skoda a categorizat-o ca fiind nerealizabila, si nu pentru ca ar fi imposibil de produs, ci din cauza ca nu s-ar gasi indeajuns de multi clienti pentru a fi si profitabila.

Dar, sa revenim la oile noastre. Deocamdata, cea mai puternica varianta a modelului Superb este echipata cu motorul de 2.0 litri turbo care dezvolta 276 de cai putere, iar ca viitoarea versiune vRS sa poata mai mult de atat, constructorul ceh ar putea apela la acelasi propulsor care se gaseste momentan pe Volkswagenul Golf R.

In timp ce Superb-ul vRS ar urma sa fie prezentat oficial in 2018, SUV-ul se va mai lasa asteptat pana in 2019.

Pana la aceste versiuni performante, constructorul ceh doreste sa intre pe piata masinilor plug-in hybrid cat mai repede. In acest sens, primul model propulsat de un astfel de motor, lansat de Skoda, va fi Superb-ul, in 2018, urmat de Kodiaq si Yeti.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Iulie 2016