Atentie, soferi! Pe Transfagarasan se circula in conditii de iarna

Atentie, soferi! Pe Transfagarasan se circula in conditii de iarna
  • Pe Transfagarasan se circula, astazi, in conditii de iarna
  • Intre Arefu si Cartisoara exista un strat subtire de zapada
  • Nu au fost anuntate nici un fel de autovehicule inzapezite
Distribuie pe Facebook

Atentie, soferi! Circulatia de pe Transfagarasan se desfasoara astazi in conditii de iarna, pe carosabil existand un strat subtire de zapada!

In urma cu aproximativ patru ore si jumatate, la 12:30, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane a emis o avertizare conform careia "pe Transfagarasan (DN7C), intre Arefu (jud. Arges) si Cartisoara (jud. Sibiu) se circula in conditii de iarna, pe carosabil existand un strat subtire de zapada."

Din fericire, nu au fost anuntate nici un fel de autovehicule inzapezite insa, pentru un trafic fluent si sigur, conducatorilor auto se recomanda "sa circule cu viteza moderata, adaptata conditiilor meteo-rutiere, sa nu bruscheze comenzile autovehiculului, sa mareasca distanta in mers intre vehicule si, atunci cand ruleaza pe suprafete alunecoase, sa foloseasca mai ales frana de motor".

"Este prima situatie de acest gen inregistrata in acest sezon. Practic autoturismele nu sunt blocate, dar nu-si pot continua drumul catre destinatia dorita, nefiind echipate pentru circulatia in conditii de iarna", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Arges, capitanul Madalina Epure.

Distribuie pe Facebook
mai multe