Au cazut la pace cu autoritatile. VW, Opel, Mercedes si BMW vor rechema in service 2,5 milioane de vehicule diesel

Au cazut la pace cu autoritatile. VW, Opel, Mercedes si BMW vor rechema in service 2,5 milioane de vehicule diesel
  • VW, Opel, Mercedes si BMW au ajuns la o intelegere cu autoritatile
  • Cele patru brand-uri vor rechema in service 2,5 milioane de vehicule diesel
  • BMW ofera 2.000 de euro fiecarui proprietar de masina diesel Euro 4
Distribuie pe Facebook

Cei patru mari constructori auto din Germania au ajuns la o intelegere cu autoritatile dupa ce au fost acuzati ca motoarele lor diesel depasesc cu mult normele de emisii.

Imediat dupa izbucnirea scandalului Dieselgate au fost impuse standarde drastice de emisii, iar marii constructori de automobile au fost nevoiti sa isi schimbe strategia cu 180 de grade pentru a le respecta.

Motoare diesel VW, BMW, Mercedes, Opel

Chiar si asa, mai multe investigatii recente au scos la iveala ca mai multi producatori auto din Germania au ocolit putin noile norme si au continua sa vanda propulsoare diesel care emiteau mai mult dioxid de carbon si oxid de azot decat trebuia.

Desi initial au respins orice acuzatie, atat Volkswagen cat si Opel, Mercedes sau BMW au anuntat ca vor rechema in service un numar de astfel de vehicule pentru a le face un update software, preventiv.

Motoare diesel VW, BMW, Mercedes, Opel

Pentru a evita un alt scandal monstru, autoritatile au organizat "National Diesel Forum", in cadrul caruia s-au dezbatut toate problemele iar cele patru brand-uri au fost de acord cu o serie de masuri pentru a salva tehnologia diesel si mai ales pentru a nu forta Guvernele sa interzica acest tip de autovehicule in marile orase.

Motoare diesel VW, BMW, Mercedes, Opel

Cea mai notabila masura este rechemarea in service a 2,5 milioane de autovehicule diesel cu motoare Euro 5 si Euro 6, care cu noul software vor elibera cu pana la 30% mai putine substante nocive in atmosfera. In plus, bavarezii de la BMW au anuntat ca vor oferi 2.000 de euro fiecarui proprietar de masina diesel cu motor Euro 4 pentru ca acestia sa isi schimbe vechea masina cu una noua, care emite pana la 130g/km de CO2.

Motoare diesel VW, BMW, Mercedes, Opel

"Industria auto este constienta ca a pierdut din credibilitate. Trebuie sa lucram pentru a recastiga increderea oamenilor. Aceasta este cea mai mare grija a industriei- in interesul nostru, al clientilor si angajatilor, dar si in interesul tarii noastre," au sustinut la unison membrii Asociatiei Industriei Auto din Germania (VDA).

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 3 August 2017