Au fost candva cele mai rapide masini de politie de pe strazi. Infractorii nu aveau nicio sansa de scapare

  • Au fost candva cele mai rapide masini de politie de pe strazi
  • Infractorii nu aveau nicio sansa de scapare
Distribuie pe Facebook

Audi RS2 Avant, BMW M3 Coupe, Mercedes 190E 2.3-16 si chiar Porsche 911 Turbo. Sunt doar cateva dintre exemplarele folosite de politie pentru prinderea participantilor la cursele ilegale din Grecia anilor '90.

Cu masini precum Bugatti Veyron, Porsche 918 Spyder, Lamborghini Aventador LP700-4, dar si Mercedes-AMG GT63 S ori Nissan GT-R, celebra politie din Dubai se poate lauda la momentul de fata cu cea mai exclusivista flota din lume si, de ce nu, din intreaga istorie a planetei Pamant. Situatia nu a stat insa dintotdeauna asa...

... mijlocul anilor '90 avand in centrul atentiei divizia Sigma din Grecia care, pentru a prinde participantii la cursele ilegale organizate la acea vreme, folosea exemplare ca Audi RS2 Avant, BMW M3 Coupe, Mercedes 190E 2.3-16 si chiar Porsche 911 Turbo. Plus Ford Sierra Cosworth, Lancia Delta HF Integrale, Alfa 155 Q4.

Inainte de a primi pe mana cheile masinii de inalta performanta, fiecare membru al echipei cu pricina trebuia sa urmeze un curs special de condus, invatand astfel cum sa foloseasca la maximum resursele avute la dispozitie. Succesul departamentului in cauza era garantat si de lipsa semnalelor luminoase de la nivelul caroseriei.

Divizia Sigma din Grecia a incetat sa mai existe la inceputul anilor 2000, vina pentru aceasta situatie purtand-o costurile extrem de ridicate necesare existentei si functionarii unui astfel de serviciu. La momentul desfintarii, exemplarele folosite de politisti se aflau deja intr-o stare deplorabila, inclusiv lovite si neraparate.

Masini divizia Sigma

Masini divizia Sigma

Masini divizia Sigma

Masini divizia Sigma

Masini divizia Sigma

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Masini divizia Sigma
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 18 Mai 2020