Au fost mai multe probleme la uzina Dacia. Cauza, un atac cibernetic

Au fost mai multe probleme la uzina Dacia. Cauza, un atac cibernetic
  • Uzinele Dacia de la Mioveni, afectate de un atac cibernetic
  • Mai multi angajati au fost trimisi acasa sambata dimineata
  • Cu probleme similare s-au confruntat inclusiv Renault si Nissan
Distribuie pe Facebook

Uzinele Dacia de la Mioveni au cazut weekend-ul acesta prada unui atac cibernetic. Informatia a fost confirmata si de oficialii companiei auto romanesti.

Considerat unul dintre cele mai grave atacuri cibernetice din istorie, atacul WannaCry a cauzat pana acum probleme in peste 100 de tari. Printre victimele virusului in cauza se numara si compania Dacia, care a fost nevoita sa isi trimita o parte din angajati acasa.

"O parte a activitatii de productie a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectata de disfunctionalitati ale sistemelor informatice si mai multi angajati au fost trimisi înapoi la domiciliu, in cursul diminetii de sambata, 13 mai.

Masura a fost luata pentru a preveni extinderea disfunctionalitatilor care, la o prima vedere, sunt o consecinta a atacului cibernetic care a avut loc la nivel global. Pe platforma de la Mioveni, a fost convocata o celula de criza care urmareste evolutia situatiei", se arata intr-un comunicat transmis Digi24.

De altfel, Dacia nu este singura companie auto afectata de atacul cibernetic WannaCry, cu o astfel de situatie confruntandu-se si marca Renault - care oprise sambata mai multe instalatii de productie din Franta si Slovenia.

Si mai curios este ca probleme similare la nivelul sistemelor informatice au fost rapoarte chiar si de fabrica din Sunderland a japonezilor de la Nissan, acolo unde cealalta jumatate a aliantei conduse in prezent de Carlos Ghosn asambleaza modele precum Juke sau Qashqai.

Update: Renault se asteapta sa poata relua luni ritmul normal de productie la uzinele lovite zilele acestea de atacul cibernetic WannaCry, potrivit unui purtator de cuvant al producatorului francez de automobile.

Distribuie pe Facebook
mai multe