Au furat masinile care trebuiau reparate si au incercat sa le vanda cumparatorilor de buna credinta

Au furat masinile care trebuiau reparate si au incercat sa le vanda cumparatorilor de buna credinta
  • Mai multe masini din lotul Dieselgate au fost furate in 2017
  • Automobilele fusesera cumparate de Volkswagen de la clienti
  • Unele vehicule au fost vandute de hoti clientilor de buna credinta
Distribuie pe Facebook

Romane Porter si Daniel Onorati, ambii in varsta de peste 40 de ani, risca acum sa stea pana la un deceniu si jumatate dupa gratii.

Obligati de autoritatile americane sa cumpere inapoi o buna parte din masinile implicate in scandalul Dieselgate, sefii Grupului Volkswagen s-au vazut nevoiti sa gaseasca numaidecat o solutie pentru depozitarea automobilelor in cauza.

Multe dintre acestea au ajuns in parcarea fostului Pontiac Silverdome, candva stadionul echipei de fotbal Detroit Lions, situatie care a atras rapid atentia persoanelor certate cu legea, dar si a celor care visau la o imbogatire rapida.

Potrivit presei de peste Ocean, Romane Porter si Daniel Onorati - ambii in varsta de peste 40 de ani - au conspirat cu alti indivizi pentru a fura aproximativ 61 de modele Audi si VW echipate cu celebrul soft pentru manipularea emisiilor.

Ulterior, gruparea infractionala a incercat si chiar a vandut vehiculele respective, ancheta la care a lucrat inclusiv FBI-ul scotand la iveala ca furturile au avut loc intre martie si septembrie 2017, iar 46 dintre masini au parasit statul Michigan.

In prezent, atat Romane Porter, cat si Daniel Onorati risca pana la zece ani inchisoare pentru detinerea si vanzarea unor automobile furate, la care s-ar putea adauga alti cinci ani si o amenda de pana la 250.000 de dolari pentru conspiratie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 13 Martie 2019