Au ingenuncheat toate sedan-urile cu patru usi din lume si nu au spus nimanui. Pana acum

  • Volvo S60 Polestar a fost cel mai rapid sedan cu patru usi de pe Nurburgring
  • Suedezii au doborat recordul anul trecut
  • Au pastrat tacerea pana acum
Distribuie pe Facebook

Anul trecut, suedezii de la Volvo au batut recordul circuitului Nurburgring Nordschleife pentru sedan-urile cu patru usi cu modelul S60 Polestar. Insa acestia au tinut totul secret pana acum.

Pentru multi, constructorul suedez de automobile nu pare genul care sa se streseze cu doborarea recordurilor pe circuitele celebre din intreaga lume. Insa potrivit celor mai recente informatii, si Volvo mai face cateodata o exceptie. Povestioara pe care urmeaza sa o cititi s-a intamplat anul trecut si include S60-ul Polestar si legendarul circuit Nurburgring Nordschleife.

Volvo S60 Polestar

Dupa cursa din Campionatul Mondial de Turisme, echipa Cyan Racing a mai ramas pe circuit pentru a efectua un test secret. De fapt, membrii echipei voiau sa caute metode prin care poate fi imbunatatit sedanul S60, modificat de divizia Polestar. Insa dupa mai multe teste, acestia au vrut sa vada efectele orelor pierdute iar pilotul a iesit cu masina pe cei 20,8 kilometri ai circuitului si a impins-o la maxim.

Volvo S60 Polestar

Cronometrul a fost oprit la 7 minute si 51 de secunde, ceea ce insemna ca Volvo-ul S60 Polestar devenea cel mai rapid sedan cu patru usi de pe Nurburgring. Totodata, modelul suedezilor intrecea masini sport consacrate precum BMW M4, Lamborghini Gallardo, Ford GT, Porsche 911 GT3 sau Ferrari F430.

Volvo S60 Polestar

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, oficialii suedezi au decis sa tina pentru ei aceasta informatie, pana acum, cand au dat-o publicitatii prin intermediul unui comunicat de presa. Intre timp, recordul a fost doborat de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, care a parcurs celebrul circuit in 7 minute si 32 de secunde.

Volvo S60 Polestar

Diferenta de timp dintre cele doua modele este una uriasa, insa la fel este si masina in sine. In timp ce S60 Polestar are un motor in patru cilindri supraalimentat cu supercharger si cu turbo, capabil de 360 de cai putere, bijuteria italienilor beneficiaza de o unitate V6 de generatie noua, de 2.9 litri si 505 cai putere, dezvoltata impreuna cu cei de la Ferrari.

Volvo S60 Polestar

Volvo S60 Polestar

Volvo S60 Polestar

Volvo S60 Polestar

Volvo S60 Polestar

Volvo S60 Polestar

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Volvo S60 Polestar
mai multe