Au vandut-o ca masina de viteza, insa acum sunt dati in judecata: "Intra in protectie dupa 15 minute!"

Au vandut-o ca masina de viteza, insa acum sunt dati in judecata: "Intra in protectie dupa 15 minute!"
  • Mai multi americani dau in judecata General Motors
  • Corvette Z06 ar avea un defect de fabricatie
  • Masina intra in protectie dupa 15 minute de condus sportiv
Distribuie pe Facebook

Mai multi proprietari care au dat cel putin 80.000 de dolari pentru un Corvette Z06, dau acum in judecata brand-ul american General Motors pentru ca masinile au un defect de fabrica.

Americanii de la Chevrolet lansau in urma cu patru ani, in cadrul Salonului Auto de la Detroit, versiunea Z06 a celebrului model Corvette. Acesta a intrat in productie in 2015 si de atunci a fost cumparat de sute de mii de oameni la nivel mondial, atrasi de pachetul interesant pe care acesta il propune.

Corvette Z06

In primul rand, sub capota avem un propulsor V8 supraalimentat de 6.2 litri, capabil de 650 de cai putere, care vine alaturi de o transmisie manuala cu sapte trepte si functie de "rev-matching" sau de o cutie automata cu opt rapoarte si padele pentru schimbarea lor.

Corvette Z06

Inginerii au dezvoltat acest model plecand de la premiza ca trebuie sa se comporte exemplar pe circuit, iar pentru asta i-au montat un diferential cu alunecare limitata controlat electronic, amortizoare Magnetic Selective Ride Control, frane de inalta performanta si o multime de elemente aerodinamice.

Corvette Z06

Numai ca lucrurile stau altfel in realitate, dupa cum vei afla din randurile urmatoare. Mai multi proprietari au apelat la firme specializate de avocatura pentru a da in judecata General Motors (gigantul care detine Chevrolet). Motivul? Masinile pe care le-au cumparat au un defect de fabricatie despre care oficialii ar fi stiut, o "scapare" care s-ar mai gasi pe vreo 30.000 de exemplare din anii 2015, 2016 si 2017.

Corvette Z06

Mai exact, acestia sustin ca sistemul de racire nu functioneaza la capacitate maxima si ca atunci cand forteaza masina pe circuit "intra in protectie dupa 15 minute". Pe intelesul tuturor, turatiile sunt plafonate iar viteza maxima scade extrem de mult.

Corvette Z06

"In loc sa construiasca o masina care sa se ridice la nivelul asteptarilor, General Motors a preferat sa investeasca sume uriase de bani intr-o campanie de marketing inselatoare, sustinand ca modelele Corvette Z06 au performante ideale pentru circuit. In schimb, clientii au primit masini care intra in protectie dupa 15 minute," a declarat Steve Berman, reprezentantul unei case mari de avocatura din Statele Unite.

Corvette Z06

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Corvette Z06
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 21 Februarie 2018