Audi A3 a implinit 20 de ani

  • Audi-ul A3 a implinit 20 de ani de activitate
  • Acesta a ajuns la a treia generatie si la peste 4 milioane de exemplare vandute la nivel mondial
  • Prima generatie a debutat in 1996 la Salonul Auto de la Frankfurt
Distribuie pe Facebook

Audi-ul A3 a implinit frumoasa varsta de 20 de ani. Ajuns la a treia generatie, celebrul model al nemtilor a fost produs in mai mult de 4 milioane de exemplare in tot acest timp, iar acum fanii marcii asteapta o noua reiteratie, care insa intarzie sa apara.

Nemtii de la Audi se pregatesc sa ridice cupele cu sampanie deoarece unul dintre cele mai importante modele din gama a implinit 20 de ani de activitate. A3-ul, primul hatchback premium din lume a debutat oficial in 1996 la Salonul Auto de la Frankfurt, si era construit pe un sasiu imprumutat de la Volkswagen-ul Golf.

Cele 3 generatii ale Audi-ului A3

Dupa un inceput caracterizat de vanzari foarte bune, au urmat 3 ani la fel de plini, modelul nemtilor primind o tractiune integrala, o caroserie in 5 usi si 4 propulsoare diesel si pe benzina. In 1999, amatorii de masini sportive au facut cunostinta cu cea mai puternica versiune a compactei, cunoscuta sub numele de S3. Aceasta era propulsata de un motor 1.8 turbo, capabil de 210 cai putere.

Cele 3 generatii ale Audi-ului A3

In 2005, nemtii de la Audi au lansat cea de-a doua generatie A3, si odata cu ea design-ul "singleframe", un element definitoriu pentru modelele viitoare. In 2008, gama s-a marit odata cu lansarea versiunii Cabriolet.

Cele 3 generatii ale Audi-ului A3

Cea de-a treia generatie a fost dezvelita in 2012 la Salonul Auto de la Geneva, iar o data cu ea, modelul nemtilor a primit o noua versiune de caroserie, si anume sedan. Anul acesta, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, aceasta din urma a beneficiat de tratamentul RS, si implicit de motorul de 2.5 litri si 400 de cai putere, considerat a fi cel mai puternic motor in 5 cilindri din lume.

Cele 3 generatii ale Audi-ului A3

Momentan, Audi-ul A3 este construit la uzinele constructorului german din Ingolstadt, si Gyor, Ungaria, si este comercializat in peste 100 de tari. Pentru piata din China, modelul german este asamblat la uzina din Foshan.

Cele 3 generatii ale Audi-ului A3

Asa cum spuneam si la inceput, cea de-a patra generatie a modelului A3 se lasa asteptata, iar potrivit ultimelor informatii, nemtii de la Audi au fost din nou nevoiti sa amane lansarea oficiala.

Cele 3 generatii ale Audi-ului A3

Cele 3 generatii ale Audi-ului A3

Cele 3 generatii ale Audi-ului A3

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Cele 3 generatii ale Audi-ului A3
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 5 Decembrie 2016