Audi celebreaza 25 de ani de RS. Totul a inceput cu RS2, un break de performanta cu motor "tunat" de Porsche

Audi celebreaza 25 de ani de RS. Totul a inceput cu RS2, un break de performanta cu motor "tunat" de Porsche
  • Divizia Audi Sport a implinit 25 de ani
  • Primul model care sa poarte denumirea RS a fost RS2 Avant
  • Audi urmeaza sa lanseze doua modele RS complet noi
Distribuie pe Facebook

Divizia de performanta de la Audi, celebra Audi Sport GmbH, a implinit un sfert de veac. In toti acesti ani, constructorul din Ingolstadt a lansat 25 de modele care sa poarte emblema RS.

In 1994, doi giganti ai industriei auto germane si-au unit fortele pentru a crea (poate) primul break de performanta pe care lumea l-a vazut pana atunci. Ne referim desigur la Audi si Porsche, si nu in ultimul rand la legendarul RS2 Avant. Primul model Audi care sa poarte emblema si denumirea RS.

25 de ani de Audi RS

Masina era bazata pe versiunea break a lui Audi 80 iar de asamblarea ei s-au ocupat inginerii Porsche la uzina din Zuffenhausen, Germania. O astfel de masina speciala avea nevoie de un motor la fel de special, iar in cazul lui RS2 Avant a fost vorba despre cea mai puternica versiune a unitatii de 2.2 litri turbo, cu cinci cilindri, un agregat care livra ambelor punti 315 cai putere si 410 Nm cuplu.

25 de ani de Audi RS

In urmatorii 25 de ani, divizia Audi Sport a dezvoltat alte 24 de modele de performanta, printre cele mai notabile fiind RS4 Avant din 2000 cu al sau V6 biturbo de 2.7 litri, RS6 Sedan si Avant (2008) cu un V10 de 5.0 litri sub capota, RS5 Coupe (2010) cu V8 de 4.2 litri, RS3 Sportback (2.5 litri, cinci cilindri) sau TT RS Coupe si Roadster.

25 de ani de Audi RS

"Fiecare membru al familiei RS expira pasiunea pe care o punem atunci cand dezvoltam masini de performanta. Timp de 25 de ani, clientii s-au bucurat de serviciile modelelor RS si au beneficiat de emotie pura si de bucuria oferita in timpul condusului," a declarat cu aceasta ocazie speciala Oliver Hoffmann, director general Audi Sport.

25 de ani de Audi RS

Pentru a marca sfertul de veac implinit de divizia RS, Audi a deschis o expozitie aniversara la Audi Forum din Neckarsulm. Aici pot fi admirate toate cele 25 de modele de serie RS dar si 14 exemplare cu totul si cu totul speciale, cum ar fi versiunea de curse a lui TT RS din 2011, RS5-ul DTM care a castigat campionatul in 2013 sau un prototip RS 8 care nu a intrat in productie.

25 de ani de Audi RS

Potrivit constructorului din Ingolstadt, in 2019 urmeaza sa facem cunostinta cu sase modele RS dintre care doua nou-noute. Oare despre ce sa fie vorba?

25 de ani de Audi RS

25 de ani de Audi RS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze 25 de ani de Audi RS
mai multe