Audi recheama in service aproape fiecare A7 vandut americanilor in ultimii trei ani

  • Audi recheama in service aproape fiecare A7 vandut americanilor in ultimii trei ani
  • Recall-ul afecteaza, mai precis, un total de aproximativ 17.700 de exemplare
  • De vina pentru aceasta situatia ar fi o problema la airbag-urile de tip cortina
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Audi ar putea stabili un record negativ cu ultima lor campanie de rechemare pentru piata din SUA: peste 80% din exemplarele A7 vandute in ultimii trei ani peste Ocean sunt asteptate in service din cauza unor posibile probleme la airbag-urile de tip cortina.

Audi a luat astazi prin surprindere intreaga presa americana dupa ce a anuntat un recall care vizeaza nu mai putin de 17.694 de exemplare A7 fabricate in perioada 2015 - 2017.

Cifra este cu atat mai alarmanta cu cat aceasta reprezinta peste 80 de procente din totalul de 21.375 de unitati vandute peste Ocean in ultimii trei ani de compania germana.

Potrivit primelor informatii, de vine pentru respectiva campanie de rechemare in service - care ar putea stabili un record negativ, ar fi o problema cu airbag-urile de tip cortina.

Important de precizat, situatia in cauza nu are legatura cu scandalul Takata, airbag-urile de pe aceste exemplare Audi A7 fiind produse de divizia germana a Key Safety Systems.

Unitatile cu probleme sunt asteptate la reparat incepand cu sfarsitul lunii iunie si, conform informatiilor disponibile in prezent, vor primi un set nou de airbag-uri cortina.

Modelul A7 a fost lansat de Audi pe piata auto americana in urma cu aproximativ cinci ani, automobilul german primind mai multe imbunatatiri in primavara lui 2014.

Spre deosebire de Europa, unde clientii sunt nevoiti sa se multumeasca cu un 3.0 TDI de 218 CP, versiunea de baza comercializata peste Ocean ofera un 3.0 TFSI de 333 CP.

Varianta de top este propulsata, in schimb, de un V8 bi-turbo de 4.0 litri si 605 CP, care are nevoie de 3.6 secunde pentru a impinge acul vitezometrului pana la 96 km/h.

Audi A7 - Versiunea americana

Audi A7 - Versiunea americana

Audi A7 - Versiunea americana

Audi A7 - Versiunea americana

Audi A7 - Versiunea americana

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Audi A7 - Versiunea americana
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 18 Mai 2017