Audi si BMW ultimele intr-un nou studiu de fiabilitate. Pe ce loc se pozitioneaza Dacia

Audi si BMW ultimele intr-un nou studiu de fiabilitate. Pe ce loc se pozitioneaza Dacia
  • J.D Power a publicat un nou studiu de fiabilitate
  • Acesta masoara problemele masinilor din Marea Britanie
  • Nemtii de la Audi si BMW sunt la coada clasamentului
Distribuie pe Facebook

Specialistii J.D Power au publicat un nou studiu care iti arata care sunt cele mai fiabile masini ale momentului. Acesta examineaza 177 de tipuri de probleme intampinate in ultimele 12 luni de proprietarii de automobile din Marea Britanie.

Majoritatea celor care isi cauta o masina noua se uita intai de toate la marcile premium precum BMW sau Audi, insa un studiu recent publicat de J.D Power arata ca modelele produse de aceste doua brand-uri nu sunt deloc fiabile.

Acesta a fost denumit UK Vehicle Dependebility Study 2017 si examineaza pana la 177 de tipuri de probleme intampinate in ultimele 12 luni de proprietarii de automobile din Marea Britanie, dupa 12-36 luni de la achizitionarea acestora. Acestea sunt mai apoi impartite in categorii precum exterior, experienta la volan, dotari, butoane, display, sistem audio si de entertainment, navigatie, scaune, motor, transmisie etc.

Kia Stonic, Volvo S90 si Dacia Duster

Deloc surprinzator, pe primele doua locuri se afla Kia si Volvo in dreptul carora sunt trecute 83 de probleme/100 de masini. Mai apoi, vine Skoda cu 89 de puncte, Suzuki (92), Hyundai (97) si Toyota(105). Primul brand german, Volkswagen, vine de-abia pe locul 12 cu 121 de probleme intalnite.

Kia Stonic, Volvo S90 si Dacia Duster

Cele mai rusionase rezultate sunt ale nemtilor de la Audi (187) si BMW (198) care se situeaza pe penultimul, respectiv ultimul loc. Tot la coada clasamentului regasim si producatorul nostru national cu 151 de puncte.

Kia Stonic, Volvo S90 si Dacia Duster

Americanii de la J.D Power au mai descoperit ca 58% dintre proprietarii de automobile premium care nu au intampinat nicio problema spun ca vor ramane fideli marcii respective. De cealalta parte, 48% dintre cei care au avut ghinionul ca masina sa le faca probleme, sustin ca vor alege pe viitor un model al aceluiasi producator.

Kia Stonic, Volvo S90 si Dacia Duster

"Problemele minore precum aburirea geamurilor, franele zgomotoase sau sistemele de navigatie greu de utilizat pot fi frustrante pentru proprietari si pot influenta negativ loialitatea fata de un brand. Aceste probleme nu pot fi indreptate doar cu o vizita in service, iar daca proprietarii trebuie sa traiasca cu ele pe toata durata detinerii acelei masini, este putin probabil ca vor mai cumpara acelasi brand pe viitor," sustine Mark Lendrich, directorul de cercetare al J.D Power Europe.

Distribuie pe Facebook
mai multe