Audi tocmai a facut anuntul. Noua limuzina pregatita de nemti va concura cu Mercedes-Maybach

Audi tocmai a facut anuntul. Noua limuzina pregatita de nemti va concura cu Mercedes-Maybach
  • Audi vrea o versiune si mai luxoasa pentru A8
  • Anuntul a fost facut cu putin timp in urma
  • Pentru asta, nemtii ar putea reinvia denumirea Horch
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a anuntat in cadrul adunarii generale anuale ca familia limuzinei A8 se extinde. Nemtii pregatesc un rival direct pentru Mercedes-Maybach S-Class.

Din cauza vanzarilor slabe, Maybach a incetat sa existe ca un brand de sine statator in 2013 si doi ani mai tarziu a intrat sub umbrela Mercedes-Benz ca un sub-brand de lux. Nemtii au lansat pana acum doua modele sub denumirea Mercedes-Maybach, iar aici ne referim la S-Class si la uriasul G650 Landaulet.

Audi A8

Audi vrea acum sa urmeze aceeasi reteta si sa dezvolte o versiune de lux pentru nava amiral A8, care sa rivalizeze direct cu S-Class Maybach si Bentley Flying Spur. Anuntul a fost facut in cadrul adunarii generale anuale, insa reprezentantii producatorului din Ingolstadt nu au intrat in detalii.

Audi A8

Se speculeaza ca pentru asta Audi s-ar putea chiar sa "reinvie" denumirea Horch si ca limuzina va fi propulsata fie de un motor W12 twin-turbo, fie de un V8. Pana la o confirmare oficiala insa, toate aceste detalii raman doar simple presupuneri.

Audi A8

Primele informatii despre un posibil A8 Horch au aparut in spatiul virtual in toamna anului trecut, atunci cand mai multe surse din interiorul companiei sustineau ca un astfel de model ar urma sa fie lansat in urmatorii trei ani, odata cu facelift-ul lui A8.

Audi A8

Nava amiral de la Audi poate fi comandata in prezent la noi in tara fie in versiune stadard, fie cu ampatament marit (A8 L), iar pretul de pornire este de 92.010 euro respectiv 98.600 euro. Clientii au la dispozitie atat un motor pe benzina cu 340 de cai putere cat si unul diesel cu 285 CP. Indiferent de motorizare, A8 vine cu transmisie automata cu 8 trepte si cu tractiunea integrala quattro.

Audi A8

Audi A8

Audi A8

Audi A8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Audi A8
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Mai 2019