Autobuzele Otokar cumparate de Gabriela Firea, bombe cu roti: pasageri inundati de antigel fierbinte

Autobuzele Otokar cumparate de Gabriela Firea, bombe cu roti: pasageri inundati de antigel fierbinte
Au trecut 12 ani de cand primaria Bucuresti a cumpara 1000 de autobuze Mercedes-Benz. Dintre acestea, sunt in functionare peste 85%, semn ca, desi au milionul de kilometri la bord, produsele Mercedes au rezistat si inca functioneaza. Chiar si cu aceasta confirmare a fiabilitatii, Gabriela Firea a refuzat autobuzele ofertate de Mercedes la ultima licitatie si le-a cumparat pe cele turcesti, mai scumpe, produse de Otokar. Produse turcesti care pun viata calatorilor in pericol.
Distribuie pe Facebook

Nu demult, soferii de pe autobuzele STB din capitala se plangeau ca noile modele Otokar cu care a fost dotata institutia de transport sunt niste adevarate cazane. Inca din primele iesiri in trafic, mai multe autobuze s-au stricat, lucru inadmisibil la niste autobuze noi, cu zero kilometri. Un autobuz a avut scurgeri de motorina, altora li s-au blocat portierele hidraulice, altele au mers la -5 grade fara caldura, altele au intrat in mod avarie si s-au oprit in mijlocul drumului.

Normal, asa cum ii sta bine unui membru PSD, Gabriela Firea, primarul capitalei, a iesit ulterior public si a spus ca acelea sunt cazuri izolate si ca nu exista aceste probleme, desi internetul era plin de clipuri video. Dar cat de izolate sa fie cazurile daca au fost puse in folosinta 30 de autobuze si 10 au avut probleme? Primarul a mai spus ca nu exista asemenea situatii si ca autobuzele cumparate de domnia sa din bani publici cu 100.000.000 Euro sunt impecabile si merg excelent.

Ulterior, alti soferi si sefi de sindicat au spus ca asa presupusii mecanici trimisi de compania Otokar ca sa le repare habar nu stiau ce sa faca. Cica venea cu o surubelnita si se invarteau in jurul autocarului ca pisica in jurul conservei, cerand scule si sfaturi de la soferi. Insa primarul a continuat sa spuna ca nu exista probleme cu autobuzele sale preferate.

Astazi, doua noi filmulete au iesit la iveala. Un autobuz lung cu burduf de pe ruta 335 zace pe avarii tras pe dreapta langa Arcul de Triumf. Insa cazul cel mai grav de pana acum este cel din filmuletul de mai jos. In care un autobuz este evacuat de urgenta dupa ce instalatia de incalzire se sparge si interiorul este inundat de antigel fierbinte. Daca acel antigel care are peste 100 de grade tasnea direct pe un copil din autobuz? Si atunci iesea doamna Firea sa spuna ca minunile Otokar cumparate de ea sunt impecabile?

Fara indoiala, este doar o chestiune de timp pana cand aceste autobuze turcesti lipsite de fiabilitate vor fi implicate intr-un accident mult mai grav. Speram sa nu se intample asa ceva, dar trebuie sa fim pregatiti pentru ziua in care se va isca un incendiu si usile vor ramane blocate sau pentru ziua in care sistemul de franare va ceda.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 21 Decembrie 2018