Autobuzele turcesti nu se dezmint, sunt pline de probleme inca din prima zi de functionare in Bucuresti

Autobuzele turcesti nu se dezmint, sunt pline de probleme inca din prima zi de functionare in Bucuresti
  • 400 de autobuze comandate
  • Un autobuz a pierdut motorina la autobaza
  • Multe autobuze nu baga caldura la calatori
Distribuie pe Facebook

Din fericire, Gabriela Firea a facut cea mai buna alegere cand a ales autobuzele turcesti Otokar in favoarea rablelor vintage produse de Mercedes-Benz care erau si mai ieftine... Nici nu s-a miscat bine indicatorul de kilometri ca au si aparut problemele tipic turcismelor.

Pe vremuri, imediat dupa '90, marfa ieftina si proasta venea de la turci. Te incaltai cu adidasi marca Adibas adusi din bazar de la turci, fugeai 5 minute, dadeai un sut in minge pe maidan si te intorceai la maica-ta cu talpa in buzunar. Acum, asa se intampla in general cu lucrurile cumparate din China, dar nici Turcia nu se dezminte...

Primele autobuze turcesti cumparate de Gabriela Firea din bani publici au inceput sa circule prin Bucuresti in zi de sarbatoare, de 1 Decembrie 2018. Vorbim de autobuze noi-noute, pline de tehnologie si dotari, care au fost mai scumpe decat autobuzele Mercedes-Benz pe care le cumpara marile capitale ale Europei.

STB Otokar

Problema este ca, inca din primele ore de circulatie pe soselele capitalei, autobuzele Otokar au inceput sa aiba probleme. Mai precis, unui sofer i s-a blocat usa de la cabina. Altui sofer care a plecat de la autobaza i s-a scurs motorina din rezervor. Altul se plange ca in autobuz nu se baga caldura, altii ca in cabina nu este caldura, altuia i s-a ars siguranta, altele au fost pozate in trafic tractate sau oprite cu avariile puse la Universitate. Si, tipic turcismelor, se pare ca soferii se plang ca autobuzele nu respecta comenzile electrice. Pe langa nemultumirea cu scaunul de la sofer incomod si intr-o pozitie extrem de proasta.

ATENTIE! Vorbim de numai 30 autobuze care au fost puse in circulatie pe 1 Decembrie. Dintre acestea, multe au avut problemele semnalate mai sus, deci nu se stie cate au ramas in trafic functionale. Oricum, se anunta o perioada interesanta pentru autobuzele turcesti... Cand vor fi toate cele 400 de autobuze comandate in trafic, vom avea, in sfarsit, o poluare scazuta, asa cum a promis d-na Firea. Pentru ca din cele 400, vor functiona simultan cel mai probabil doar vreo 15... Restul, la service.

Nimeni nu poate intelege de ce nu au fost achizitionate tot autobuze Mercedes, la bani mai putini, dar autoritatile au ales autobuze turcesti. Autobuzele germane si-au demonstrat fiabilitatea in timp, pentru ca si acum circula autobuze cu sute de mii de kilometri la bord, fara sa se strice vreo usa, fara sa piarda motorina si fara sa faca figuri cand e vorba de caldura... Dar ce stim noi? Ce stie Mercedes?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 3 Decembrie 2018