Autoritatile anunta data de la care vor fi reluate examenele pentru permisul de conducere

Autoritatile anunta data de la care vor fi reluate examenele pentru permisul de conducere
  • DRPCIV anunta data de la care vor fi reluate examenele auto
  • Institutia vorbeste despre "inceputul lunii iunie"
  • Activitatea de examinare se va desfasura cu respectarea mai multor conditii
Distribuie pe Facebook

Oficialii DRPCIV au oferit, de asemenea, si mai multe informatii cu privire la modul in care se va desfasura activitate de examinare.

Intr-un comunicat oficial publicat pe site-ul institutiei, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) estimeaza reluarea activitatii de examinare la "inceputul lunii iunie – in doua etape, cu respectarea tuturor masurilor de protectie si distantare sociala in vederea limitarii raspandirii coronavirusului".

Prima etapa consta in "examinarea la proba practica pentru cei declarati admis la proba teoretica si programati la proba practica pe durata instituirii starii de urgenta (cu prioritate pentru candidatii afectati de masurile restrictive, respectiv cei carora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente in perioada imediat urmatoare)", se arata in documentul mentionat anterior.

In vederea programarii candidatilor aflati in aceasta situatie sunt analizate doua posibilitati: fie programarea din oficiu cu informarea acestora, in ordinea programarilor anterioare, fie programarea prin intermediul scolilor de soferi pe platforma online dedicate, cu informarea candidatului, spun oficialii DRPCIV.

In a doua etapa – reluarea activitatii de examinare – proba teoretica la aproximativ 2 saptamani, in functie de volumul solicitarilor pentru proba practica.

"In vederea desfasurarii activitatii de examinare vor fi respectate, cu strictete, urmatoarele masuri de protectie in vederea prevenirii raspandirii coronavirusului:

- Utilizarea mastilor de protectie - atat pentru candidati, cat si pentru examinatori;

- Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfasurarea probei practice, inainte de inceperea fiecarei probe;

- Respectarea distantarii persoanelor aflate la locul de intalnire comunicat pentru sustinerea probei practice a examenului pentru obtinerea permisului de conducere, cel putin 1,5 m;

- Evitarea prezentarii la locul de intalnire al candidatilor cu insotitori (prieteni, rude, sustinatori). Accesul va fi permis doar candidatului si reprezentantilor scolilor de conducatori auto;

- Desfasurarea activitatii de instruire numai in spatii deschise, cu respectarea regulilor de distantare sociala", se mai arata in comunicatul de presa de pe site-ul DRPCIV.

Distribuie pe Facebook
mai multe