Autostrada A1 se scufunda...din nou. Reparatiile mai ample vin doar la primavara, pana atunci peticim

Autostrada A1 se scufunda...din nou. Reparatiile mai ample vin doar la primavara, pana atunci peticim
  • S-a tasat asfaltul pe Autostrada A1
  • Problema a aparut in zona localitatii Aciliu
  • Viteza de deplasare scazuta la 60 km/h
Distribuie pe Facebook

Pe romaneste cam asta este decizia luata de Compania Nationala de Autostrazi in cazul celor 100 de metri care s-au tasat pe Autostrada A1, cea care leaga Sibiul de Deva.

Poate cea mai...controversata autostrada din Romania are din nou probleme. Este vorba despre Autostrada A1, cea care leaga Sibiul de Deva si care de-a lungul timpului a fost chiar si demolata pe o portiune de 200 de metri si reconstruita.

Practic, soferii au putut circula pe cei 22.11 kilometri de drum de mare viteza dintre Cunta si Saliste numai 10 luni. Dar chiar si atunci au existat foarte multe probleme, inclusiv alunecari de teren, crapaturi in asfalt sau fisuri la baza viaductului de la Aciliu.

Autostrada A1 Sibiu - Deva

Tot in zona aceleasi localitati, soseaua s-a tasat acum pe o portiune de aproximativ 100 de metri asa ca viteza de deplasare a fost redusa la 60 de km/h. Altfel spus, la doar 200 de metri de zona care a fost demolata si reconstruita in urma cu trei ani.

Cum lucrarile mai ample nu pot incepe pana la primavara, autoritatile au gasit o solutie de moment: frezarea a doua straturi de asfalt si turnarea de bitum pe o distanta de aproximativ 80-100 de metri.

Autostrada A1 Sibiu - Deva

Marea problema a acestei portiuni de autostrada este ca a fost construita prost inca de la inceput, dupa cum explica si Ionut Ciurea, vice-presedinte al asociatiei Pro Infrastructura: "In primul rand vorbim de probleme de executie, combinate de faptul ca pregatirea acestor proiecte este precara. Inca de la inceput nu sunt facute studiile asa cum trebuie."

"A doua problema este nepasarea autoritatilor de a urmari exact ce se intampla pe teren. [...] In urma monitorizarii noi am spus ca s-a lucrat prost si foarte prost," a mai spus el.

Distribuie pe Facebook
mai multe