Autostrada Deva-Orastie, gata pana in octombrie

Autostrada Deva-Orastie, gata pana in octombrie
Distribuie pe Facebook
Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, le-a solicitat constructorilor care lucreaza la tronsonul de autostrada Deva-Orastie ca acesta sa fie finalizat in luna octombrie, mai devreme cu aproape patru luni decat prevede graficul de lucrari elaborat pentru aceasta investitie.
Prezent duminica pe santierul din localitatea Simeria, in zona unde se construieste unul dintre podurile de pe autostrada, ministrul Transporturilor a apreciat ca lucrarile se desfasoara intr-un ritm bun, comparativ cu alte zone din tara. El le-a recomandat constructorilor sa lucreze pe trei schimburi si pe intreaga durata a saptamanii. "Trebuie sa se lucreze pe trei schimburi, sapte zile din sapte, astfel incat sa se poata ajunge la un nivel la care sa putem deschide traficul in octombrie anul acesta", a declarat ministrul Transporturilor.
In discutiile purtate cu managerul de proiect, ministrul Alexandru Nazare a fost informat ca terasamentele pentru autostrada sunt executate in proportie de 60%, in timp ce lucrarile la poduri sunt realizate in proportie de 40%, in conditiile in care se lucreaza pe doua schimburi. "In momentul de fata sunt executate 60% din terasamente si 40% din volumul de lucrari la poduri. Ce a fost mai greu a trecut, acum s-a iesit la nivelul solului si se lucreaza pe elevatii si suprastructuri. Acum avem o pozitie foarte buna la partea de poduri. Sunt in grafic, la momentul de fata. Se lucreaza la fiecare pod", a afirmat managerul de proiect al firmei Strabag, Laurentiu Virginas.
Tronsonul de autostrada Deva-Simeria are o lungime de 32,5 kilometri, va avea doua noduri rutiere, 21 poduri si 100 de podete. Principalul pod al tronsonului de autostrada va avea o lungime de 720 de metri, cu 12 deschideri si cu doua benzi pe sens. Graficul de executie al lucrarilor prevede ca segmentul Orastie - Simeria Veche, in lungime de 17,7 km, sa fie gata in august 2012, iar tronsonul Simeria - Deva, de 14,8 km, in luna februarie 2013.

Valoarea lucrarilor este de 177,92 milioane euro, din care contributia Comisiei Europene este de 108,51 milioane euro, iar diferenta este finantare asigurata de Guvernul Romaniei. Tronsonul de autostrada Deva - Simeria face parte din Culoarul 4 Pan European Nadlac-Sibiu-Constanta.

Distribuie pe Facebook
mai multe