Bateria Nissan Leaf nu rezista la canicula?

Bateria Nissan Leaf nu rezista la canicula?
Soferii americani de Nissan Leaf au inceput sa se planga de performanta bateriei in conditii de canicula. Nissan investigheaza cel putin 5 incidente in care bateria masinii electrice functioneaza cu aproximativ 30% mai slab dupa utilizarea la temperaturi ridicate.
Distribuie pe Facebook
Problemele au aparut in statul american Arizona, unde mai multi detinatori de Nissan Leaf s-au plans ca bateria sufera semne de uzura asteptate dupa 7-10 ani, potrivit manualului de folosire.
Dupa ce a fost expusa la temperaturi caniculare de peste 45 grade, bateria masinii prezinta probleme, iar imediat dupa o incarcare completa se sting 2-3 dintre cele 12 LED-uri ce indica durata de functionare.
Nissan investigheaza in prezent plangerile inaintate de soferii Nissan Leaf din Arizona, dar nu considera deocamdata situatia drept o problema majora.
In 2010, oficialii Nissan sustineau ca bateria a fost testata corespunzator si ca nu necesita nici un sistem suplimentar de protectie pentru situatiile in care este expusa unor temperaturi caniculare.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Iulie 2012