Bentayga este cel mai rapid SUV din istorie pe urcarea de la Pikes Peak. Bentley sarbatoreste cu o editie speciala

  • Bentayga este cel mai rapid SUV pe urcarea de la Pikes Peak
  • SUV-ul primeste o editie speciala
  • Productia este limitata la numai 10 exemplare
Distribuie pe Facebook

Constructorul britanic de automobile a anuntat ca SUV-ul Bentayga primeste o editie speciala care celebreaza succesul inregistrat pe celebra urcare de la Pikes Peak. Productia va fi limitata la numai 10 exemplare.

Gigantul german Volkswagen a scris istorie anul acesta pe urcarea de la Pikes Peak: prima data cu prototipul electric I.D R Pikes Peak care a depasit toate recordurile de timp pe celebrul traseu de 20 de kilometri (pe care l-a parcurs in 7 minute si 57 de secunde) si a doua oara cu Bentley-ul Bentayga.

Bentley Bentayga Pikes Peak Edition

Acesta din urma a devenit cel mai rapid SUV de serie in cursa de la Pikes Peak, dupa ce a fost cronometrat cu 10 minute, 49 de secunde si 9 sutimi. In mare parte, masina folosita a fost stock, inafara unor modificari impuse de regulament: scaune fata de curse, eliminarea banchetei spate, cusca de protectie si sistem de stingere a incendiilor.

Bentley Bentayga Pikes Peak Edition

Pentru a sarbatori acest rezultat istoric, Bentley a anuntat acum ca Bentayga va primi o editie speciala care sa poarte numele legendarului traseu din Colorado. Asa cum era de asteptat, productia acesteia va fi limitata la numai 10 exemplare, fiecare asamblat manual de divizia Mulliner.

Bentley Bentayga Pikes Peak Edition

Bentayga Pikes Peak propune doua nuante exterioare, Deep Beluga Black sau Radium, jante bicolore cu diametrul de 22 de inch, spoilere, praguri laterale si desigur, difuzor din fibra de carbon. Pasagerii vor regasi la interior Alcantara pe scaune si usi dar si logo-ul Pikes Peak pe ornamentele interioare din fibra de carbon si pe praguri.

Bentley Bentayga Pikes Peak Edition

Din punct de vedere tehnic, SUV-ul nu sufera nicio modificare astfel ca ascunde sub capota acelasi propulsor biturbo W12 de 6 litri, care livreaza ambelor punti 600 de cai putere si 900 Nm cuplu. In ciuda dimensiunilor deloc neglijabile, masina atinge 100 de km/h in 4.1 secunde si are o viteza maxima de 301 km/h.

Bentley Bentayga Pikes Peak Edition

Bentley Bentayga Pikes Peak Edition

Bentley Bentayga Pikes Peak Edition

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Bentley Bentayga Pikes Peak Edition
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Iunie 2018