Benzina la putere: dupa 8 ani de suprematie, masinile diesel nu mai sunt pe placul europenilor

Benzina la putere: dupa 8 ani de suprematie, masinile diesel nu mai sunt pe placul europenilor
  • Europenii au cumparat mai multe masini cu motoare pe benzina
  • Vehiculele diesel au pierdut suprematia dupa 8 ani
  • Anuntul a fost facut de ACEA
Distribuie pe Facebook

Asociatia Europeana a Constructorilor de Automobile a anuntat ca vanzarile de masini cu motoare pe benzina au depasit numarul de unitati diesel vandute in cele mai importante 15 piete europene.

In ultimii doi ani, motoarele diesel au fost atacate din toate partile. Totul a inceput cu scandalul Dieselgate, mai apoi autoritatile au impus standarde mai drastice pentru emisii, pentru ca in final, mai multe capitale si tari europene sa limiteze incet incet circulatia vehiculelor cu acest tip de propulsie.

Marii constructori de automobile au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a continua dezvoltarea acestora, in contextul in care clientii continuau sa le ceara, insa acum, situatia pare ca s-a schimbat.

Daca in ultimii 8 ani, europenii au preferat masinile diesel in detrimentul celor pe benzina, acum, vanzarile acestora din urma le-a depasit pe cele dintai in cadrul EU-15. Aceasta regiune include cele mai mari piete europene, precum Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia si Marea Britanie.

Potrivit Asociatiei Europene a Constructorilor de Automobile (ACEA), in prima jumatate a anului s-au comercializat 3.658.088 de masini cu motoare pe benzina (48,5% din piata auto), fata de cele 3.491.430 de diesel-uri (45,8% din piata). In tot acest timp, 392.954 de europeni din regiunea amintita mai sus au optat pentru masini electrice sau hibrid.

Totusi, membrii acesteia atrag atentia ca "Autoritatile de reglementare trebuie sa fie constiente ca o trecere brusca de la tehnologia diesel la benzina va conduce la o crestere a emisiilor de dioxid de carbon, avand in vedere ca cererea pentru sistemele de propulsie alternativa ramane scazuta."

Distribuie pe Facebook
mai multe