Bilantul accidentelor rutiere din Bucuresti

Bilantul accidentelor rutiere din Bucuresti
  • Au avut loc 781 de accidente grave
  • In 2013 au murit 62 de persoane in Bucuresti, ca urmare a accidentelor
  • Cauza principala este traversarea neregulamentara
Distribuie pe Facebook

Conform datelor oficiale furnizate de Politie, in Bucuresti s-a petrecut o revolutie in domeniul accidentelor rutiere. Se pare ca anul 2013 a fost anul cu cele mai putine persoane decedate in urma unor accidente din ultimii 10 ani.

Chiar daca numarul de accidente este in scadere in capitala Romaniei, lucrurile sunt departe de a fi cel putin la nivelul tarilor de afara. Si asta pentru ca lipsa educatiei si infrastructura ce lasa de dorit sunt niste cauze grave, ce nu pot fi eradicate foarte usor.

In 2013, au avut loc 781 de accidente grave, soldate cu 62 de persoane moarte si 760 de raniti grav. Numarul persoanelor moarte este in scadere cu 17 fata de 2012, in timp ce ranitii grav sunt mai putini cu 186 fata de anul precedent. La fel stau si lucrurile cu persoanele ranite usor: 102 in 2013, fata de 146 in 2012.

Lipsa educatiei isi spune cuvantul mai ales in cazul principalei cauze a producerii de accidente cu victime in Bucuresti. E vorba de traversarea neregulamentara. Asadar, accidentele au fost cauzate de pietoni, nu de soferi. Din cauza ca au traversat printr-un loc nepermis, pietonii au produs anul trecut 264 de accidente, in urma carora au murit 28 de persoane si 241 au fost ranite grav.

A doua cauza este neacordarea de prioritate. Adica soferi care nu au oprit masina la trecerile pentru pietoni. In Bucuresti au fost inregistrate 143 de accidente grave, cauzate de soferi indisciplinati, in urma carora au murit 12 persoane si 136 au fost ranite grav.

Cauza cu numarul trei in materie de gravitate este viteza neadaptata la conditiile de drum. Din acest motiv, au fost 98 de accidente soldate cu 8 morti si 103 raniti grav.

Aceste trei cauze care au generat accidente constituie 64,66% din totalul accidentelor cu urmari grave, produse pe raza municipiului Bucuresti in 2013. Chiar daca cifrele sunt inspaimantatoare si ne arata o realitate cruda, ele demonstreaza ca accidentele grave sunt in scadere.

Daca ne referim si la vinovatia celor din trafic, se pare ca aceasta apartine in procent de 56,59% soferilor, si de 36,37% pietonilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe