BMW a oprit vanzarile noului Seria 7. Motivul este incredibil!

BMW a oprit vanzarile noului Seria 7. Motivul este incredibil!
  • BMW recheaza in service noul Seria 7
  • Anumite exemplare ar putea avea probleme cu airbag-urile
  • Sunt vizate masini din SUA, Germania si China
Distribuie pe Facebook

Vanzarile noului BMW Seria 7 pe piata auto din Statele Unite au fost oprite temporar din cauza unei potentiale probleme la nivelul airbag-urilor.

Aproximativ jumatate de an a trecut de la debutul sau public, insa se confrunta deja cu o situatie neplacuta. Vorbim despre cea de-a sasea generatie a limuzinei BMW Seria 7, care a fost rechemata in service din motive de siguranta.

Mai exact, 6.110 exemplare 740Li, 750Li, respectiv 750Li xDrive fabricate in perioada 1 iulie 2015 - 11 decembrie 2015 si vandute peste Ocean ar putea avea instalata o unitate de control cu probleme, care sa nu deschida airbag-urile in caz de impact.

Nu doar clientii din Statele Unite ale Americii sunt insa afectati de aceasta problema, compania bavareza anuntand ca in service vor fi rechemate inclusiv 2.600 de unitati Seria 7 comercializate in Germania, respectiv 4.700 de exemplare ajunse pe piata din China.

Conform oficialilor BMW, productia celei de-a sasea generatii a navei amiral din Munchen a depasit 47.000 de masini, cumparatorii avand la dispozitie - in functie de regiune, versiuni diesel si pe benzina, in patru, sase sau chiar opt cilindri.

Showroom-urile companiei bavareze vor gazdui in curand si o varianta cu un motor in 12 cilindri, informatiile cu privire la pretul de vanzare al proaspat lansatului M760Li xDrive ramanand insa in continuare un mare mister.

Dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, modelul cu pricina este pus in miscare de aceeasi unitate twin-turbo de 6.6 litri ce propulseaza si Rolls-ul Ghost, puterea maxima invartindu-se in cazul de fata in jurul valorii de 610 CP.

Alte detalii tehnice includ o cutie automata in opt trepte si un sistem inteligent de tractiune integrala, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se astfel in doar 3.7 secunde. In ceea ce priveste viteza maxima, noul BMW M760Li xDrive anunta un pana la 305 km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 15 Aprilie 2016