BMW Group premiat cu 'Best Factory 2012'

BMW Group premiat cu 'Best Factory 2012'
Distribuie pe Facebook
Departamentul de productie a componentelor de caroserie din plastic de la uzina BMW din Landshut este castigatorul distinctiei "Best Factory 2012".
Uzina BMW Group din Landshut este considerata cea mai buna fabrica din Germania. Aceasta este concluzia la care a ajuns juriul de specialisti pentru "Industrial Excellence Award / Best Factory 2012", care a ales departamentul de productie a componentelor de caroserie din plastic de la uzina BMW din Landshut drept castigator pentru 2012. Premiul european recompenseaza gestiunea remarcabila a productiei care garanteaza un avantaj competitional permanent pentru companie. Premiul este decernat de INSEAD (una dintre cele mai mari si mai renumite scoli de business din lume), WHU - Facultatea de Management Otto Beisheim - si publicatia de afaceri Wirtschaftswoche.
Unitatea de productie a componentelor din plastic este operata de BMW Group la uzina din Landshut inca din anii '60. Anual, cei aproximativ 500 de angajati ai departamentul de productie a componentelor de caroserie din plastic produc circa 12 milioane de repere. Aceasta reprezinta un volum de circa 2.500 de componente pentru caroserie in fiecare zi de lucru. Gama fabricii include bare de protectie, panouri laterale si spoilere. La uzina BMW din Landshut, componentele finisate sunt vopsite in 32 de culori standard diferite si in 200 de nuante optionale, apoi sunt livrate catre uzinele de automobile BMW Group din Germania si de pretutindeni.
Johannes Haider, director al diviziei de achizitii, productie si tehnologii pentru componente exterioare din plastic, a descris astfel castigarea premiului: "Faptul ca am fost desemnati castigatori pentru Germania a <> reflecta eforturile pe care le facem pentru a crea valoare si a amplificat si mai mult accentul pe care il punem pe strategie, orientare catre client si dezvoltare durabila. In acelasi timp, premiul confirma performantele excelente in calitate de producator in-house de componente care pot fi folosite zilnic, la fel ca furnizorii externi pe care ii avem. De asemenea, privim acest premiu drept o motivatie in depasirea provocarilor viitoare". La baza acestui succes a stat forta de munca, astfel ca Haider a continuat: "Angajatii nostri au fost cei care au facut posibila castigarea acestui premiu. Sunt foarte mandru de ei".
Competitia "Industrial Excellence Award" evalueaza competitivitatea pe termen lung a unei organizatii sau a unei unitati de operare. Nu numai unitatea de operare in sine, ci toate procesele din intregul lant de productie si logistica sunt evaluate - de la furnizor la consumatorul final. "Industrial Excellence Award" puncte accentul in special pe domenii precum orientarea spre client, implicarea angajatilor, forta inovatoare, procesele de productie simplificate si dezvoltarea durabila.
Baza pentru acest premiu este un vast chestionat care a fost dezvoltat de cercetatorii de la INSEAD, una dintre cele mai mari si mai renumite scoli de business din lume, si WHU, Facultatea de Management Otto Beisheim.
Uzina BMW din Landshut.

La uzina BMW din Landshut, aproximativ 3.000 de angajati produc componente pentru motoare si automobile din aliaje turnate, componente de plastic pentru interior si exterior, precum si arbori cardanici si piese pentru motoare care sunt livrate in intreaga lume la uzinele BMW Group. Uzina, alaturi de Centrul de Tehnologii si Inovatii din Landshut (LITZ), este integrata inca din faza initiala a proceselor de dezvoltare a noilor automobile. In cadrul retelei globale de productie a BMW Group, care cuprinde 25 de locatii de productie si asamblare in 14 tari, uzina BMW din Landshut joaca un rol important ca centru de competenta in domeniile electromobilitatii si constructiilor cu materiale ultra-usoare.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 9 Mai 2012