BMW Group realizeaza designul pentru metrourile din Malaezia

BMW Group realizeaza designul pentru metrourile din Malaezia
  • Vor fi date in folosinta 58 de garnituri
  • Producatorul este Siemens
  • BMW Group s-a ocupat de design si inovatiile interioare
Distribuie pe Facebook

Chiar daca toata tara este in doliu in urma accidentului aviatic al cursei MH370, tara se ocupa in continuare de cetatenii sai. Capitala tarii, Kuala Lumpur, tocmai a demarat un proiect prin care locuitorii se vor bucura pana in 2017 de o retea noua de metrouri moderne, de al caror design s-a ocupat chiar BMW.

Divizia DesignworksUSA este o subdiviziune controlata de grupul BMW. Acestia au realizat tot ce tine de design pentru noile metrouri care vor circula incepand cu anul viitor sub capitala Malaeziei, Kuala Lumpur. Pana in 2017, 58 de astfel de garnituri moderne cu un design semnat de BMW vor fi puse in circulatie.

Garniturile sunt construite de compania Siemens si vor fi realizate pe baza proiectului Metro Inspiro. Acestea se vor construi chiar in Malaezia de catre un producator local, colaborator Siemens, numit Mass Rapid Transit Corporation. Insa vor urma intocmai instructiunile de design ale celor de la BMW, care si-au pus accentul atat la interior, cat si la exterior sau pe partea practica.

Metrou Malaezia

Metrourile gandite de BMW vor avea 4 vagoane, iluminare pe baza de LED-uri la interior si faruri cu LED la exterior. BMW s-a gandit si la pasagerii cu dizabilitati, motiv pentru care vagoanele vor avea un sistem de acces facil pentru cei care urca la bord in scaunul cu rotile. In plus, pentru a evita inghesuiala, fiecare vagon are usile vopsite special in doua culori, pentru a semnala care usa este de intrare si care de coborare. Si cand ne gandim ca o garnitura care are doar 4 vagoane poate transporta 1200 de persoane, e clar ca discutam de un trafic mare subteran.

"Designul exterior este o dovada curajoasa de dinamica si putere. Simbolizeaza increderea in sine, inovatia in tehnologie, progresul si siguranta" spune Laurenz Schaffer, Presedintele BMW Group DesignworksUSA.

La exterior, implicarea BMW este clara. Culorile clasice ale diviziei Motorsport sunt peste tot. Avem albastru si rosu, culorile "racing" ale marcii, iar la interior scaunele vor fi in aceleasi culori. E clar ca pana si prin intermediul unui metrou, cei de la BMW vor sa-si puna semnatura si sa intre subliminal in mintea calatorilor.

Metrou Malaezia

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 31 Martie 2014