BMW opreste definitiv productia lui Seria 3. Ce model ii va lua locul

BMW opreste definitiv productia lui Seria 3. Ce model ii va lua locul
  • BMW opreste productia lui Seria 3 Sedan la uzina din Rosslyn, Africa de Sud
  • Locul berlinei de clasa medie a companiei bavareze va fi luat de X3
  • In viitor, BMW Seria 3 Sedan se va construi si in San Luis Potosí, Mexic
Distribuie pe Facebook

Dupa trei decenii si jumatate, BMW a decis sa puna capat productiei modelului Seria 3 Sedan la uzina companiei din Rosslyn, Africa de Sud. Locul acestuia va fi luat de X3, potrivit oficialilor bavarezi.

Cinci generatii diferite si peste 1.1 milioane exemplare produse incepand cu anul 1983. Aceasta este experienta uzinei BMW din Rosslyn, Africa de Sud cu modelul Seria 3. Ultimul Sedan a parasit linia de asamblare astazi, in uralele angajatilor.

Locul automobilului bavarez, care concureaza cu Audi A4, Lexus IS, Jaguar XE si Mercedes C-Class, va fi luat de X3. In viitor, berlina de clasa medie a companiei din Munchen se va muta la noua fabrica a Grupului din San Luis Potosí, Mexic.

Revenind pentru un moment la uzina BMW din Rosslyn, Africa de Sud, merita mentionat ca aici au fost asamblate editii dintre cele mai speciale, precum 333i. Ursuletul cu motor in sase cilindri, de Seria 7, daca iti mai aduci aminte.

Acum, daca facem referire la actualul Seria 3 Sedan, berlina de clasa medie a companiei bavareze va fi inlocuita cu un model nou chiar in toamna. Zvonurile dau aproape ca sigura o premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Paris.

Pana atunci, reamintim ca modelul care concureaza cu Audi A4, Lexus IS, Jaguar XE si Mercedes C-Class porneste in Romania de la 32.547 euro. Clientii au la dispozitie versiuni de motorizare care dezvolta si 450 CP, dupa cum este cazul lui M3.

Dar pana acolo avem varianta de baza, adica 318i, pusa in miscare de propulsor turbo cu numai trei cilindri, de 1.5 litri si 136 CP. Pachetul tehnic este completat de o cutie manuala in sase rapoarte si un sistem de tractiune spate.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 22 Februarie 2018