BMW pregateste schimbari in nomenclatura. Bavarezii readuc la viata o denumire care a facut istorie

BMW pregateste schimbari in nomenclatura. Bavarezii readuc la viata o denumire care a facut istorie
  • BMW reintroduce in productie denumirea CSL
  • Aceasta va inlocui actualul GTS
  • Ultima data a fost folosita in 2003
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Munchen urmeaza sa faca unele modificari in nomenclatura actuala. Anuntul a fost facut de un purtator de cuvant care a precizat deasemenea ca aceasta denumire va fi folosita numai pe anumite modele.

BMW lansa in 1972 modelul 3.0 CSL, iar pentru a putea concura cu el in Campionatul European de Turisme, bavarezii au fost nevoiti sa construiasca peste 1.200 de exemplare (1.265). Bazat pe platforma legendarului E9, acesta avea o caroserie foarte usoara, cu usi, capota si portbagaj din aluminiu, geamuri din plexiglas, iar pentru ca masa totala sa fie cat mai scazuta, inginerii au scos material insonorizant si toate ornamentele interioare.

BMW M3 CSL

Masina a fost omologata pentru curse un an mai tarziu, iar pachetul aerodinamic i-a adus porecla "Batmobile". BMW-ul 3.0 CSL a facut istorie in Campionatul European de Turisme, pe care l-a castigat in 1973, 1975, '76, '77, '78 si '79.

BMW M3 CSL

Pana in 2003 cand a fost alaturata M3-ului E46, denumirea CSL (Coupe Sport Leichtbau sau in traducere Leightweight) a disparut din peisaj. Doar 1.400 de exemplare M3 CSL au fost construite vreodata, dupa reteta originala a Batmobilului: masa totala scazuta, deci implicit folosirea de materiale usoare in procesul de fabricatie (in special fibra de carbon) si performante greu de egalat.

BMW M3 CSL

A urmat apoi o noua perioada de liniste, pentru ca in 2015, BMW sa lanseze un concept botezat 3.0 CSL Hommage. Acum insa, nemtii vor sa reintroduca aceasta denumire in productia de serie.

BMW M3 CSL

Anuntul vine de la un purtator de cuvant al brandului din Munchen, care a declarat pentru publicatia The Drive ca numele CSL va inlocui pe viitor actualul GTS. Primul model care sa fie afectat de aceasta schimbare ar fi un posibil M4 CSL.

BMW M3 CSL

Unele voci sustin ca am putea avea chiar si un M2 CSL, dar si un M8 CSL, mai ales ca bavarezii au patentat aceasta ultima denumire anul trecut.

BMW M3 CSL
BMW M3 CSL
BMW M3 CSL
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze BMW M3 CSL
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Mai 2018