BMW respinge ideea de copy/paste: "Noul Z4 nu va semana deloc cu succesoarea Toyotei Supra"

BMW respinge ideea de copy/paste: "Noul Z4 nu va semana deloc cu succesoarea Toyotei Supra"
  • Noul Z4 nu va semana cu noua Supra
  • Anuntul a fost facut de un oficial BMW
  • Cele doua modele sunt dezvoltat pe aceeasi platforma
Distribuie pe Facebook

Un oficial de rang inalt al brand-ului bavarez sustine ca noul BMW Z4 si succesoarea Toyotei Supra vor fi doua modele diferite, chiar daca impart aceeasi platforma.

Segmentul roadster-elor nu trece printr-o perioada tocmai buna, asa ca orice astfel de model nou inseamna un anumit risc. Tocmai de aceea, nemtii de la BMW au incheiat un parteneriat cu japonezii de la Toyota.

BMW Z4 concept

Pentru a mentine costurile cat mai mici, cei doi mari constructori au cazut de acord ca noile lor modele, in speta Z4 si succesoarea legendarei Supra MK IV, sa fie dezvoltate pe aceeasi platforma. Astfel, acestea ar urma sa imparta mai multe componente tehnice si elemente estetice.

BMW Z4 concept

Carcotasii au inceput numaidecat sa vorbeasca despre un asa-zis model "copy-paste", insa CEO-ul diviziei BMW Australia a venit cu cateva lamuriri pentru a calma spiritele. Potrivit lui Marc Werner, noul Z4 nu va semana deloc cu geamanul sau asiatic si se va ridica la standardele inalte impuse de unul dintre motto-urile brand-ului bavarez: "Ultimate Driving Machine."

BMW Z4 concept

Roadster-ul nemtilor va fi diferit in ceea ce priveste specificatiile tehnice, insa mai ales in ceea ce priveste esteticul. Ca tot veni vorba de acest detaliu, prototipurile au fost surprinse in teste purtand un camuflaj des, insa pentru a ne putea face o idee despre cum va arata versiunea de productie, este de ajuns sa aruncam o privire la conceptul prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

BMW Z4 concept

Gama de motorizari ar urma sa fie compusa din trei propulsoare pe benzina. Intrarea in gama se va face cu versiunea Z4 s20i, care va dispune de aproximativ 180 de cai putere dintr-o unitate turbo de 2.0 litri. Calea de mijloc se va numi Z4 s30i si va beneficia de acelasi agregat, insa cu o putere crescuta la circa 250 de cai, iar varful de gama va fi reprezentat de varianta M40i.

BMW Z4 concept

Sub capota acestuia se va regasi un motor de 3.0 litri, cu sase cilindri in linie, si va dezvolta undeva in jurul a 320 de cai putere. Cu exceptia celei mai accesibile versiuni care va veni in compania unei transmisii manuale cu sase trepte, celelalte vor beneficia de o cutie de viteze automata ZF cu opt rapoarte.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze BMW Z4 concept
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 2 Octombrie 2017