BMW si-a anuntat planurile cu care va invinge Mercedes in anii urmatori

  • BMW si-a anuntat planurile de viitor
  • Nemtii vor sa redevina lideri in segmentul premium
  • In mai putin de doi ani BMW va lansa 40 de modele noi si actualizate
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile si-a anuntat planurile cu care ii va detrona pe conationalii de la Mercedes si va reveni pe prima pozitie in segmentul premium. Cu aceasta ocazie, BMW a anuntat cea mai mare ofensiva de modele noi din istorie.

In 2016, batalia pentru segmentul premium s-a dat intre nemtii de la BMW si Mercedes. Daca in prima jumatate a anului lupta era inca stransa, spre final, Mercedes incepea sa se detaseze tot mai mult. In ciuda incercarilor, BMW s-a recunoscut invins pana la urma, iar Mercedes a devenit cel mai mare constructor premium din lume.

BMW Seria 5, Seria 7 si Mercedes-Maybach S600

In urma cu putin timp insa, constructorul bavarez a anuntat cel mai ambitios plan din intreaga sa istorie, cu ajutorul caruia spera sa le dea lovitura de gratie celor de la Mercedes. Astfel, pana in 2018, BMW intentioneaza sa lanseze nu mai putin de 40 de modele noi si actualizate, in randul celor trei branduri ale grupului: BMW, Mini si Rolls-Royce.

BMW Seria 5, Seria 7 si Mercedes-Maybach S600

Totodata, oficialii au anuntat ca se vor concentra in special pe SUV-uri si modele de lux. Avand in vedere popularitatea din ce in ce mai crescuta a SUV-urilor in Europa, decizia bavarezilor este mai mult decat bine-venita.

BMW Seria 5, Seria 7 si Mercedes-Maybach S600

"Lansam cea mai mare ofensiva de modele din istorie. Am inceput o transformare asa cum compania noastra nu a mai vazut niciodata. Intentionam sa lansam peste 40 de modele noi si actualizate in cadrul celor 3 branduri ale noastre in 2017 si 2018. Ofensiva a inceput cu succes cu noul BMW Seria 5 in februarie si a crescut nivelul in segmentul business pentru sedanuri," a precizat CEO-ul companiei, Harald Krueger.

BMW Seria 5, Seria 7 si Mercedes-Maybach S600

Asadar, pentru inceput BMW va completa gama de modele X cu doua noi modele (noul crossover compact X2 si viitorul varf de gama X7), urmand ca mai apoi sa se concentreze pe dezvoltarea de motoare electrice. Prima noutate din acest capitol va fi unitatea de propulsie a lui BMW X3.

BMW Seria 5, Seria 7 si Mercedes-Maybach S600

La final, bavarezii vor pune accentul pe segmentul modelelor de lux, unde momentan Seria 7 nu reuseste nicicum sa invinga Mercedes-ul S-Class. "Obiectivul este ca BMW sa devina cel mai puternic brand in segment si sa-si creasca semnificativ vanzarile si veniturile pana in 2020," concluzioneaza Krueger.

BMW Seria 5, Seria 7 si Mercedes-Maybach S600

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze BMW Seria 5, Seria 7 si Mercedes-Maybach S600
mai multe