BMW-urile sunt la mare cautare in Romania! Uite ce modele prefera romanii!

BMW-urile sunt la mare cautare in Romania! Uite ce modele prefera romanii!
  • Anul 2015 a adus 20.000 de BMW-uri pe strazile Romaniei
  • Modelul X5 ramane cea mai bine vanduta masina noua a bavarezilor
  • Producatorul bavarez este lider la nivel global
Distribuie pe Facebook

Nu este un secret ca soferii romani au o pasiune pentru BMW atunci cand vine vorba despre clasa premium.

Indiferent ca este vorba despre masini noi sau la mana a doua, producatorul german se bucura de succes urias in Romania, fiind lider in gama de lux la masinile inmatriculate in 2015 la cele doua categorii, cumulate.
Singura durere de cap a celor de la BMW in acest moment il reprezinta concurenta cu Mercedes-Benz, care ocupa prima pozitie cand vine vorba doar despre numarul de automobile noi vandute in 2015, cu 2.742 de unitati. In comparatie, BMW a vandut 1.973 de masini noi, in timp ce Audi 1.389.
Din punct de vedere al automobilelor rulate, BMW sta foarte bine, fiind una dintre preferatele romanilor care aleg sa isi cumpere o masina second-hand adusa dintr-o alta tara.
In 2015 au fost inmatriculate 18.129 de BMW-uri la mana doua a doua, cu aproape 400 mai mult decat Audi-uri. Cresterea bavarezilor la categoria vanzarilor de masini second-hand este de 24%, una dintre cele mai mari din aceasta categorie.
Totodata, rezulta ca la fiecare automobil nou vandut de BMW in Romania, alte zece au fost cumparate la mana doua din strainatate. Concluzionam: pe strazile din Romania au aparut in 2015 aproximativ 20 de mii de masini bavareze noi sau la mana a doua.
BMW X5 ramane cea mai bine vanduta masina noua
Nu este o surpriza ca cel mai bine vandut BMW nou in Romania este X5, in ciuda pretului destul de ridicat. Acest lucru se intampla de cativa ani, iar in 2015 au fost achizitionate 375 de unitati.
Pe locul doi se afla modelul X3, cu 291 de masini comercializate, in timp ce locul trei este ocupat de Seria 3 - care, desi a avut un debut mai ezitant, a reusit sa atraga atentia clientilor si sa convinga 243 de cumparatori doar in 2015.
A patra pozitie este ocupata de X6, care a fost vanduta in 2015 in 231 de exemplare, topul cinci fiind incheiat de Seria 5, din acest model fiind comercializate anul trecut 207 unitati.
BMW are inca probleme mari in a vinde masini break in Romania. Mai exact, doar 18 astfel de automobile si-au gasit cumparator, opt dintre ele apartinand Seriei 3, iar zece Seriei 5.
Cifre mai bune regasim in dreptul crossover-elor X1 si X4. Cel dintai a fost comercializat in 166 de exemplare, pe cand cel din urma X4 a avut parte de 143 de cereri.
Din pacate pentru BMW, nava amiral Seria 7 nu a avut mare succes in Romania. In anul recent incheiat, doar 26 de bucati au fost vandute. Alte modele cu rezultate nu tocmai bune sunt Seria 6 (doua unitati), Z4 (doua unitati), Seria 5 GT (doua unitati) si BMW i8 (o unitate).
MINI a avut, de asemenea, rezultate bune in 2015 si se dovedeste a fi o investitie foarte buna a BMW Group. In anul precedent au fost comercializate in total 160 de exemplare, ceea ce inseamna o crestere de 52% fata de 2014.
Cele mai multe dintre acestea sunt hatchback-uri cu cinci sau trei usi, in timp ce SUV-ul Countryman a fost vandut in 43 de unitati.
BMW e lider la nivel mondial
Rezultatele bune din Romania doar urmeaza un curent global, unde BMW se plaseaza foarte bine, fiind lider la gama premium, peste Mercedes-Benz sau Audi.
In 2015, bavarezii au vandut aproximativ 1,9 milioane de masini noi, fiind urmata de Mercedes-Benz - cu 1,87 milioane de unitati, in timp ce podiumul a fost ocmpletat de Audi, cu 1,8 milioane de exemplare.
Rezultatele vin ca o confirmare a faptului ca BMW are o strategie foarte buna de vanzari, fiind al cincilea an de crestere. Desi nu inregistreaza cea mai buna crestere fata de 2014, bavarezii au reusit sa ridice vanzarile cu 5,2%, in timp ce Mercedes-Benz a vandut cu 13,4% mai mult. In acelasi timp, Audi a avut o crestere de "doar" 3,5%.
Din grupul BMW mai fac parte si marcile Rolls Royce si MINI, iar anul 2015 a fost unul cu foarte multe realizari, inregistrandu-se 2,24 milioane de automobile vandute, cu 6,1% mai mult decat in 2014.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 15 Aprilie 2016