Bosch este acuzat ca i-a ajutat pe cei de la Volkswagen in scandalul Dieselgate de mai bine de un deceniu

Bosch este acuzat ca i-a ajutat pe cei de la Volkswagen in scandalul Dieselgate de mai bine de un deceniu
  • Bosch este acuzat ca a jucat un rol major in scandalul Dieselgate
  • Acuzatiile sunt aduse de catre avocatii proprietarilor de masini afectate de acest scandal
  • Gigantul german ar fi furnizat software-ul capabil sa identifice momentul in care masina este testata
Distribuie pe Facebook

Producatorul de componente, si un partener al celor de la Volkswagen de peste un deceniu, nemtii de la Bosch, sunt acuzati ca au jucat un rol major in scandalul Dieselgate.

Bosch si Volkswagen sunt doi giganti in domeniul lor de activitate, si doi dintre cei mai vechi parteneri din lumea auto. Cum doi prieteni buni se ajuta in vremuri grele, asa se pare ca au facut si cele doua companii. Numai ca acest ajutor a insemnat inselarea a milioane de oameni.

Desi in ultima perioada nu se mai auzeau prea multe lucruri despre scandalul emisiilor, recent, avocatii proprietarilor de masini afectati de acest scandal au aruncat bomba. Conform acestora, Bosch a furnizat celor de la Volkswagen pachetul software capabil sa identifice momentul in care masina era plasata pe bancul de teste din laborator. Problema e ca faceau acest lucru de la sfarsitul anilor '90.

In documentele depuse de catre avocati se arata ca "Bosch a fost un participant activ intr-o conspiratie masiva de peste un deceniu impreuna cu Volkswagen. Bosch a jucat un rol crucial in frauda si a profitat major din asta."

Gigantul german este unul dintre cei mai mari producatori de unitati centrale de control pentru motoare, si in ceea ce priveste aceasta acuzatie, a recunoscut ca a furnizat intr-adevar software celor de la Volkswagen, dar ca producatorul de automobile este raspunzator pentru modul in care il foloseste, deoarece poate oricand sa il modifice.

Desi inceput la mijlocul anului trecut, scandalul Dieselgate nu da semne ca s-ar termina prea curand. Inainte de aceasta noua lovitura, constructorul din Wolfsburg mai incasase una din partea Italiei unde Agentia Anti-Trust a declarat ca a amendat Volkswagen cu 5 milioane de euro.

Mai mult decat atat, nemtii sunt pe cale sa fie "injunghiati" chiar de ai lor dupa ce Ministerul de Finante al landului Bavaria a anuntat ca fondul de pensii din acest stat va da in judecata constructorul auto pentru pierderile provoate de scandalul emisiilor. Acest fond a pierdut aproximativ 800.000 de euro dupa ce actiunile VW s-au prabusit.

Distribuie pe Facebook
mai multe