Breaking News: Incep lucrarile la primul circuit auto-moto din Romania!

Breaking News: Incep lucrarile la primul circuit auto-moto din Romania!
In cadrul conferintei de presa organizate cu ocazia lansarii sezonului actual al Dunlop Romanian Superbike s-a facut si un anunt cel putin interesant: Motor Park Romania. Circuitul de la Adancata are unda verde, atat la nivelul investitorilor, cat si la nivel de aprobari, acestea din urma fiind multe si fara numar.
Distribuie pe Facebook
Al cui e meritul? Surprinzator, nu al unor foruri sau organizatii din mediul auto. Culmea, aceasta reusita vine cu sprijinul masiv al oamenilor din lumea moto, pasionati si competitori in acelasi timp, care au dorit sa poata sa alerge in Romania in conditii optime. Iar daca acest circuit devine realitate, suntem primii care spunem: Jos palaria!
Cat despre circuit, prea multe date tehnice nu se cunosc in acest moment. El este situat la 59 de kilometri de Bucuresti, in apropierea comunei Adancata. Circuitul va avea o lungime de 4 km si o latime pe linia dreapta de 11 metri. Se incadreaza in segmentul circuitelor medii ca lungime, dar ca dificultate acesta este unul destul de tehnic, avand 8 viraje de dreapta si 8 de stanga. De designul acestuia s-a ocupat si Ionut Mistode, frecvent castigator la clasa Superbike 1000cc. Pana aici, totul suna frumos.

Breaking News: Incep lucrarile la primul circuit auto-moto din Romania!

Investitia este una integral privata, iar costurile initiale sunt aproximate la 4 milioane de euro, din care, teoretic, ar trebui sa se acopere executia caii de rulaj si a padocurilor. In prima faza, circuitul nu va avea standardele necesare organizarii de competitii de profil mare, gen F1 si Moto GP, dar investitorii spera ca in scurt timp sa obtina mai mult sprijin in asa fel incat baza creata de ei sa poata fi dezvoltata cu investitii suplimentare pana la acel nivel. Si asta fiindca proiectul o permite. Investitia totala in acest caz s-ar ridica la aproximativ 200 de milioane de euro. Primaria comunei Adancata concesioneaza cele 58 de hectare de teren necesare constructiei. Mai bine de 150.000 de euro vor fi alocati pentru protejarea mediului din vecinatatea Rezervatiei naturale Lacul Rodeanu.

Alaturi de acest proiect s-a anuntat si Volvo Trucks Romania, care va asigura baza materiala si logistica pentru executia lucrarilor din prima faza. Din pacate, nu la fel de incantati sunt si alti factori decizionali, cum ar fi prefectul judetului Ialomita (de care apartine comuna Adancata), care s-a gandit ca un bun mod de a sprijini acest proiect este sa-l acuze pe primarul comunei (nr. Gheorghe Marin) de fals in acte in vederea obtinerii unor autorizatii necesare. Percepem acest lucru ca pe un exces de zel sau ca pe o manifestare nepotrivita, avand in vedere ca in tara se intampla lucruri mult mai grave, care, spre deosebire de acest circuit, chiar nu aduc nimic bun, nimanui.

Breaking News: Incep lucrarile la primul circuit auto-moto din Romania!

Partea buna este ca saptamana viitoare ar trebui sa inceapa lucrarile. Daca totul merge conform planului (si nu mai apar alti "prefecti" sau "gigi-contra") in 30 Septembrie ar trebui sa se organizeze la Motor Park Romania ultima etapa din Dunlop Romanian Superbike 2012. Din acel moment circuitul va exista oficial si, probabil in scurt timp, acesta va fi pregatit sa primeasca si clienti privati, la deja renumitele "track-days" de care vecinii nostrii de peste granite se bucura de ani buni. Asta inseamna ca orice persoana privata va putea (in anumite conditii) sa foloseasca acest circuit.

Breaking News: Incep lucrarile la primul circuit auto-moto din Romania!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Breaking News: Incep lucrarile la primul circuit auto-moto din Romania!
mai multe