Bucuresteni, fiti mandri! Capitala Romaniei, pe primul loc in cel mai important top european

Bucuresteni, fiti mandri! Capitala Romaniei, pe primul loc in cel mai important top european
  • Revolutia in trafic a venit!
  • Soferii, mandri de aceasta realizare mondiala
  • D-na Firea a promis si a facut!
Distribuie pe Facebook

Cand ma uit in jurul meu si vad in ce fel s-a transformat Bucurestiul, cat a crescut, cat a inflorit, cat s-a educat si cat s-a imbogatit, imi vine sa urlu de mandrie. Mai ales acum, de cand noul primar, d-na Gabriela Firea, a reusit sa puna Bucurestiul pe harta mondiala, ocupand prima pozitie in cel mai important top la nivel european. Bravo!

Celebra companie de sisteme de navigatie TomTom a realizat un top al celor mai aglomerate orase din Europa. Sistemul a calculat cu cat a crescut sau a scazut timpul de ajunge la destinatie a soferilor, in 2017 fata de 2016, pentru aceleasi distante. Si pentru ca "Revolutia in materie de trafic" promisa solemn de d-na Firea a dat roade, dar si datorita eficientei Centrului de Control si Monitorizare Trafic inaugurat tot de d-na Firea, Bucurestiul a reusit, in sfarsit, sa ocupe prima pozitie in acest top. Da, Bucurestiul este, oficial, orasul cu cel mai prost trafic din intreaga Europa! Multumim, d-na Firea!

Locul 15: Nizhny Novgorod, Rusia, o crestere a timpului de deplasare in 2017 fata de 2016 cu 32%

14: Hamburg, Germania, o crestere cu 33%

13. Napoli, Italia, crestere cu 33%

12. Cologne, Germania, crestere cu 34%

11. Varsovia, Polonia, crestere cu 37%

10. Atena, Grecia, crestere cu 37%

9. Manchester, Anglia, crestere cu 38%

8. Bruxelles, Belgia, crestere cu 38%

7. Paris, Franta, crestere cu 38%

6. Roma, Italia, crestere cu 40%

5. Marsilia, Franta, crestere cu 40%

4. Londra, Anglia, crestere cu 40%

3. St. Petersburg, Rusia, crestere cu 41%

2. Moscova, Rusia, crestere cu 44%

1. Bucuresti, Romania, crestere cu 50%

Acest succes rasunator are, insa, si cateva explicatii absolut cinstite. Nu orice oras mare din Europa reuseste sa ocupe primul loc in acest top care pune o tara pe harta. Nu orice mizerie de capitala precum Parisul, Londra, Roma sau Bruxelles merita sa ocupe acest loc fruntas! Numai Bucurestiul o poate face si o face cu mandrie si succes!

In primul rand, trebuie sa retinem ca mare parte a aglomeratiei este cauzata si de un fenomen unic in Europa, de ceva ce s-a intamplat doar in Romania ultimilor 10-15 ani. Si anume, prin eliminarea TAXEI AUTO de catre domnia s-a Liviu Dragnea in februarie 2017, Romania a incurajat, practic, inmatricularea rablelor aruncate de celelalte tari europene. Adica toate tarile arunca rablele si masinile vechi, dar Romania le-a cumparat, sute de mii la numar, si le-a inmatriculat. In timp ce Europa face pasi inainte spre eliminarea poluarii, Romania face pasi inapoi si incurajeaza poluarea. Mai multe rable, mai multe masini in Bucuresti.

Un alt motiv este incompetenta autoritatilor. In special a primarului general, Gabriela Firea. Aceeasi doamna care se jura cu mana pe inima ca in primele 6 luni de domnie va face Revolutie in materie de trafic rutier. RE-VO-LU-TI-E! Si a facut. S-a tinut de cuvant si a facut revolutie, adica a transformat Bucurestiul dintr-o capitala cu trafic obisnuit de aglomerat, in cel mai aglomerat oras si Europa. Pai cum sa nu fi mandru de o asemenea realizare? Mai votam si data viitoare!

Inca un motiv pentru care Bucurestiul are cel mai prost trafic din Europa, undeva la nivel cu Bangkok si cateva orase din India si Bangladesh, este ca Politia Rutiera nu prea isi face treaba cum trebuie. Actiunile de combatere a proastelor practici ilegale de parcare neregulamentar, acordare de prioritate, depasirea coloanei sau blocarea intersectiilor se fac rar, niciodata in mod repetitiv, niciodata la orele de varf, niciodata in zonele care trebuie. Peste tot sunt mii de automobile parcate aiurea, nimeni nu primeste amenda. Peste tot trec soferii pe rosu, niciunul nu primeste amenda. Peste tot se incalca regulile de circulatie, nimeni nu primeste amenda. Pentru ca nu sunt politisti pe teren. De ce nu se doreste curatarea traficului de soferi mitocani, nimeni nu stie. Politisti sunt, dar nu se vrea. Punct.

Si ultimul motiv pentru care Bucurestiul are cel mai prost trafic din Europa este celebrul Centru de Control si Monitorizare trafic. Un centru modernizat de d-na Firea cu o investitie din bani publici in vara, care are majoritatea intersectiilor mari conectate la sistem, monitorizate video si corelate cu semafoarele. Cam cum are orice oras din lume... Ei bine, acest centru ar trebui sa evite blocajele prin corelarea semafoarelor astfel incat sa nu se formeze cozi. Si pentru asta, in acest centru lucreaza oameni pregatiti, inclusiv de la Politia Rutiera. Dar din trafic, ca sofer, ajungi la aceeasi concluzie: acest centru parca actioneaz impotriva soferilor si produce haos si aglomeratie. Ori nu mai este functional. Ori oamenii de acolo joaca Solitaire si ii doare la banana de bucuresteni...

Oricum: cine e pe primul loc, cine e pe primul loc, Bucale eeeeeeeee, Bucale eeeeeeeeee!

Distribuie pe Facebook
mai multe