Camera video pentru fiecare POLITIST rutier. MAI vrea eradicarea coruptiei si responsabilizarea agentilor

Camera video pentru fiecare POLITIST rutier. MAI vrea eradicarea coruptiei si responsabilizarea agentilor
  • Fiecare politist rutier va fi echipat cu o camera video
  • Ministrul de interne vrea eradicarea coruptiei
  • Momentan nu exista un proiect concret in acest sens
Distribuie pe Facebook

Ministrul de Interne a anuntat ca fiecare politist de la Rutiera va fi echipat in curand cu o camera video. In acest mod, ministrul sustine ca agentii nu vor mai abuza de functia pe care o ocupa.

Coruptia si abuzul in serviciu sunt doua fenomene pe care actualul ministru de interne vrea sa le eradicheze din randul politistilor de la Rutiera. Cum? Cu camere video amplasate pe fiecare agent, asa cum se intampla in mai multe tari, inclusiv in Statele Unite ale Americii.

Anuntul tocmai a fost facut de Marcel Vela care este de parere ca in acest fel vor fi evitate si conflictele verbale care apar frecvent intre politistii rutieri si soferi in privinta incalcarii regulilor de circulatie.

"Vom cumpara camere video pentru fiecare politist de la Rutiera, (n.r - iar acest lucru) va eradica fenomenul coruptiei la Politia Rutiera, va responsabiliza politistul in dialog cu soferul si, in acelasi timp, soferul in dialog cu politistul, (n.r - intrucat va exista) proba video," a declarat Vela.

Mai mult decat atat, ministrul sustine ca aceste camere video ii va impiedica pe politisti sa comita abuzuri atunci cand opresc soferii pentru diverse sanctiuni. "Nu o sa mai gasiti deputati care injura politisti si nici politisti rutieri care abuzeaza de functia lor," a completat ministrul.

Oricat ar suna de bine aceasta initiativa, momentan nu exista un proiect concret pentru cumpararea de camere video care sa fie folosite in scopurile mentionate de ministru. Asadar nu este foarte clar de cand si, mai ales, cum vor fi folosite acestea de politisti.

Distribuie pe Facebook
mai multe