Cand credeau ca mai rau nu se poate. VW, BMW si Mercedes au de reparat de fapt 5,3 milioane de masini

Cand credeau ca mai rau nu se poate. VW, BMW si Mercedes au de reparat de fapt 5,3 milioane de masini
  • VW, Mercedes si BMW vor rechema in service 5,3 milioane de masini
  • Dintre acestea, 3,8 milioane le apartin nemtilor din Wolfsburg
  • Sunt vizate masinile diesel cu motoare Euro 5 si Euro 6
Distribuie pe Facebook

Numarul de masini pe care Volkswagen, BMW si Daimler trebuie sa le recheme in service pentru a le imbunatati emisiile a crescut de la 2,5 la 5,3 milioane. Majoritatea unitatilor le apartin nemtilor de la Volkswagen.

Autoritatile germane au organizat recent "National Diesel Forum" pentru a evita un nou scandal privind emisiile motoarelor diesel. In urma acestei intalniri, VW, BMW, Daimler si Opel au fost de acord cu o serie de masuri care au ca scop salvarea tehnologiei diesel.

"Industria auto este constienta ca a pierdut din credibilitate. Trebuie sa lucram pentru a recastiga increderea oamenilor. Aceasta este principala grija a industriei si este in interesul nostru, al clientilor si angajatilor, dar si in interesul tarii noastre," sustineau in urma cu cateva zile membrii Asociatiei Industriei Auto din Germania.

Initial, cele patru brand-uri trebuiau sa recheme in service 2,5 milioane de autovehicule, insa dupa cele mai recente calcule acest numar s-a dublat, ajungand la 5,3 milioane de unitati. La fel ca si inainte, inginerii vor trebui sa recalibreze softul propulsoarelor diesel Euro 5 si Euro 6 pentru a reduce emisiile cu 25-30%.

Dintre acestea, brand-ul din Wolfsburg va repara 3,8 milioane de unitati, conationalii de la Mercedes se vor ocupa de 900.000 de exemplare, iar BMW si Opel vor rechema in service 300.000 de masini fiecare.

In plus, constructorul bavarez de automobile va merge si mai departe si a anuntat ca va oferi 2.000 de euro fiecarui proprietar de masina diesel cu motor Euro 4 pentru ca acestia sa isi schimbe vechea masina cu una noua, care emite pana la 130g/km de CO2. Potrivit celor mai recente informatii, si ceilalti producatori implicati in acest recall se gandesc la oferte similare.

"Intalnirea a reprezentat un pas important. Sustinem aceasta initiativa si investim in fondul pentru Mobilitate Sustenabila Urbana. Motoarele diesel de ultima generatie vor juca deasemenea un rol important in mobilitatea viitorului," sustine Harald Krueger, presedintele consiliului director a BMW.

Distribuie pe Facebook
mai multe