Cat de mult afecteaza design-ul jantelor autonomia unei masini? VIDEO cu cel mai tare experiment de pe internet

Cat de mult afecteaza design-ul jantelor autonomia unei masini? VIDEO cu cel mai tare experiment de pe internet
  • Cat de mult afecteaza design-ul jantelor autonomia unei masini?
  • Raspunsul la aceasta intrebare il aflam chiar din randurile urmatoare!
Distribuie pe Facebook

Cat de mult afecteaza design-ul jantelor autonomia unei masini? Raspunsul la aceasta intrebare il aflam chiar din randurile urmatoare!

Ca performantele unei masini pot fi influentate in mod direct de diametrul jantelor instalate, ei bine... nu mai reprezinta niciun secret pentru nimeni. Ba dimpotriva, acest aspect fiind demonstrat inclusiv de germanii de la Auto Bild, cu ajutorul Audi RS6 Avant de ultima generatie, dupa cum scriam la sfarsitul primaverii anului 2020.

Acelasi diametru al jantelor mai poate influenta, de asemenea, si autonomia unei masini (cu propulsie complet electrica), dupa cum indica un alt material video.

Ce rol are insa design-ul jantelor in autonomia unei masini? Raspunsul la aceasta intrebare il aflam de la jurnalistii publicatiei americane Car and Driver, care au scos in teste - pe o pista ovala, ce este drept - un exemplar Tesla Model 3 Long Range, echipat cu incaltari in cinci spite duble si disponibil, optional, cu un set de... capace aerodinamice.

Inutil de mentionat, comparatia intre cele doua tipuri de jante a fost efectuata in conditii identice, cu aceeasi presiune in anvelope, climatizarea setata la fel etc.

Concluziile testului realizat de jurnalistii publicatiei americane Car and Driver? Noua Tesla Model 3 Long Range, cel putin, este mult mai eficienta atunci cand jantele sunt echipate cu capacele aerodinamice disponibile in mod optional, oferind o autonomie cu 3.2 (50 mph), 2.8 (70 mph) si 4.7 procente (90 mph) mai mare.

Tesla Model 3 - Autonomie

Tesla Model 3 - Autonomie

Distribuie pe Facebook
mai multe