Cate masini cu probleme circula pe strazile din Romania. Anuntul facut astazi de RAR

Cate masini cu probleme circula pe strazile din Romania. Anuntul facut astazi de RAR
  • RAR anunta rezultatele verificarilor tehnice facute anul trecut in trafic
  • Dintr-un total 67.807 vehicule, aproape jumatate erau neconforme
  • 3.500 dintre acestea prezentau pericol iminent de accidente
Distribuie pe Facebook

Aproape 3500 de vehicule verificate tehnic in trafic de inspectorii RAR, in anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul institutiei.

Inspectorii Registrului Auto Roman au verificat anul trecut, in trafic, putin peste 67.800 de vehicule, iar aproape jumatate dintre acestea erau neconforme, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul institutiei.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalatia electrica de iluminare si semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punti, jante, anvelope si suspensie, vizibilitate precum si la sistemele de franare si directie, se mai precizeaza in documentul respectiv.

La nivel national, aproximativ una din 10 masini trase pe dreapta de politie si verificate de RAR poluau peste limita legala admisa, in timp ce 2% prezentau probleme legate de inspectia tehnica periodica.

Oficialii Registrului Auto Roman informeaza ca, in urma controalelor mixte desfasurate in anul 2018, au fost aplicate aproape 23.000 de amenzi contraventionale, au fost retrase 17.678 de certificate de inmatriculare si retinute aproape 500 de permise de conducere.

Institutia reaminteste ca, in cazul in care s-a luat masura retinerii certificatului de inmatriculare, acesta poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice specifice la reprezentantele RAR din tara.

Rezultatele controalelor desfasurate in trafic NU reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni, se mai specifica in comunicatul dat astazi publicitatii.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 Februarie 2019