Ce constructor de automobile anunta disparitia din gama a unui model popular

Ce constructor de automobile anunta disparitia din gama a unui model popular
  • Aston Martin opreste productia modelului Rapide cu motor termic
  • Acesta va fi inlocuit in prima faza de o versiune electrica
  • Mai tarziu, locul acestuia va fi luat de crossover-ul DBX
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la Aston Martin au confirmat ca productia modelului Rapide cu propulsor V12 va fi oprita. Locul acestuia va fi luat de o varianta full-electrica a sedan-ului de inalta performanta.

Aston Martin Rapide a fost prezentat in premiera, ca si concept, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit din 2006. Versiunea de productie a debutat 3 ani mai tarziu la Frankfurt, iar primele exemplare au parasit uzina Magna Steyr din Austria in 2010.

Aston Martin Rapide

Rapide s-a vrut a fi un sedan de lux cu performante demne de o masina sport, cu alte cuvinte un rival direct pentru Porsche Panamera. Insa, Aston Martin este un constructor exclusivist, care se adreseaza numai unui anumit tip de clienti, asadar vanzarile modelului Rapide nu au fost pe masura asteptarilor.

Aston Martin Rapide

Fortat de imprejurari, Aston Martin a relocat sedan-ul la uzina din Marea Britanie in 2012, iar acum, la 5 ani de la acel moment ii anunta sfarsitul. Oficialii brand-ului din Regat au confirmat ca productia Rapide-ului propulsat de un motor V12 sub capota va fi oprita.

Aston Martin Rapide

CEO-ul companiei, Andy Palmer, le-a dezvaluit australienilor de la Motoring, ca locul acestui model va fi luat initial de RapidE, o versiune full-electrica. Mai tarziu, acesta va fi inlocuit de crossover-ului DBX, iar in final, un nou sedan care va purta emblema Lagonda isi va face aparitia in gama de modele Aston Martin.

Aston Martin Rapide

"Avem o platforma pregatita pentru Rapide-ul electric, asa ca mai are de trait cativa ani, insa Rapide-ul asa cum il vedeti azi va fi inlocuit de DBX pe de-o parte, si de Lagonda pe alta," a precizat Palmer.

Aston Martin Rapide

RapidE nu este o noutate in industria auto, englezii de la Aston Martin prezentandu-l ca si concept in 2015. Deocamdata nu se stie daca exteriorul ii va ramane fidel conceptului, insa se stie ca sub capota, propulsorul electric va dezvolta echivalentul a 800 de cai putere. Acesta va debuta pe piata pe parcursul anului viitor.

Aston Martin Rapide

Crossover-ul DBX va fi dezvelit oficial de-abia in 2019, iar mult-asteptatul Lagonda va putea fi vazut pe strazi cel mai devreme in 2020.

Aston Martin Rapide

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Aston Martin Rapide
mai multe