Cea mai cunoscuta masina de la Volkswagen nu va mai fi asamblata in Germania. Anuntul care a socat intreaga industrie

Cea mai cunoscuta masina de la Volkswagen nu va mai fi asamblata in Germania. Anuntul care a socat intreaga industrie
  • Volkswagen muta din 2023 productia lui Passat
  • Modelul german va fi construit in Cehia
  • De asamblare se vor ocupa cei de la Skoda
Distribuie pe Facebook

Cea mai cunoscuta masina de la Volkswagen renunta la eticheta Made in Germany. Urmatoarea generatie a legendarului Passat va fi asamblata in Cehia, de Skoda.

Chiar daca urmatorul pas logic in cariera de patru decade si jumatate a modelului Passat reprezinta un facelift aplicat generatiei actuale, Volkswagen ne-a adus zilele acestea primele informatii cu privire la succesorul automobilului lansat pe piata in cursul anului 2014.

Nu vorbim, din pacate, despre acele detalii care intereseaza pe toata lumea - precum designul caroseriei, aspectul interior sau gama de motorizari, respectiv tehnologiile disponibile, insa si anuntul facut de curand de producatorul german este unul interesant.

Scurt si direct la subiect, legendara masina a companiei din Wolfsburg va renunta peste jumatate de decada, incepand cu anul 2023, la eticheta Made in Germany, asamblarea modelului Volkswagen Passat urmand a se derula in Cehia, la fabrica Skoda Kvasiny.

Odata ajuns aici, automobilul ce concureaza zilele acestea impotriva unor nume precum Opel Insignia, Renault Talisman sau Ford Mondeo va fi construit alaturi de produsele Kodiaq si Superb, care folosesc la randul lor platforma modulara cu tractiune fata MQB.

Mutarea cu pricina va aduce cateva schimbari si in cadrul gamelor Skoda Karoq, respectiv SEAT Ateca, a caror asamblare va fi relocata intr-o noua fabrica multimarca - pe care grupul german Volkswagen o va ridica in Europa de Est si, cu putin noroc, Romania.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Noiembrie 2018