Cel mai inrait colectionar din lume s-a decis: isi vinde toate masinile din garaj!

  • O colectie cu peste 140 de masini va fi scoasa anul viitor la vanzare
  • Cei interesati vor putea licita pentru 37 de Mercedes-uri si 27 de BMW-uri
  • Un Ferrari 575M Maranello cu transmisie manuala este capul de afis
Distribuie pe Facebook

Peste 140 de exemplare din diferite perioade de timp - unele fabricate in anii '80, altele asamblate chiar si la aproape doua decenii distanta, vor fi scoase la licitatie pe parcursul urmatoarelor 12 luni.

Atunci cand vine vorba despre colectii si colectionari de masini, cei mai mult se gandesc la fosta gazda a emisiunii The Tonight Show, comicul Jay Leno.

Nici designerul Ralph Lauren sau omul de afaceri Ion Tiriac nu au insa niciun fel de motiv pentru care sa se simta rusinati atunci cand cand vorbesc despre exemplarele pe patru roti pe care le ascund in propriile garaje.

Mandru de a sa colectie de masini ar trebui sa fie si urmatorul colectionar privat, despre care nimeni nu stie cum arata, ce nume are sau care este varsta lui.

Colectie de peste 140 de masini scoasa la vanzare

Singura certitudine este ca persoana respectiva a luat decizia de a-si vinde toate cele peste 140 de exemplare pe patru roti adunate de-a lungului timpului, la licitatii organizate de casa RM Sotheby's pe parcursul anului viitor.

In colectia de masini a misteriosului colectionar se regasesc nume sonore ale deceniilor 1980, 1990 si 2000, dintre care 37 apartinand doar Mercedes.

Colectie de peste 140 de masini scoasa la vanzare

Colectie de peste 140 de masini scoasa la vanzare

Colectie de peste 140 de masini scoasa la vanzare

27 de exemplare sunt BMW-uri normale sau modificate de Alpina, impresionanta oferta continuand cu 12 Rolls-Royce-uri, 11 Bentley-uri, plus opt Porsche-uri, la fel de multe Jaguar-uri, "numai" sapte Ferrari-uri si altele.

In rolul capului de afis, colectia de peste 140 de masini a acestui colectionar necunoscut publicului larg aduce un Ferrari Superamerica din anul 2006.

Nu la fel de scumpe, dar totusi extrem de costisitoare sunt si urmatoarele exemplare: Ferrari 575M Maranello din 2004, Alpina B7 Turbo S din 1982, Wiesmann GT sau Mercedes 500 SEC AMG 6.0 Wide Body din 1989.

Colectie de peste 140 de masini scoasa la vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Colectie de peste 140 de masini scoasa la vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 7 Decembrie 2018