Cele mai furate masini din Romania

Cele mai furate masini din Romania
Conform informatiilor furnizate de Serviciul Furturi Auto al IGP, in 2009 au fost inregistrate 1407 furturi de masini. Ce branduri auto au cel mai mare succes la hoti?
Distribuie pe Facebook

Se pare ca batrana Dacia este pe primul loc in topul preferintelor hotilor de masini, cu 873 de "disparitii"misterioase. Principalul motiv pentru care vechiile Dacii 1300 si 1310 cad prada acestora este usurinta cu care se deschid portierele si lipsa completa a mijloacelor de siguranta, portiera putandu-se deschide chiar si cu o surubelnita sau cutit.

Imediat dupa brandul autohton de masini, urmeaza Volkswagen si BMW. In continuare, urmeaza alte marci de lux, precum Mercedes si Audi. Motivele pentru care aceste marci nemtesti sunt preferate de hoti, se pare ca sunt usurinta revanzarii in alte tari estice, dar si faptul ca piesele de schimb, second-hand, au mare cautare. De aceea, foarte multe masini furate ajung pe mana celor care le dezmembreaza, urmand ca o masina care, astazi duce o familie la Mall, la "Avatar", maine zace pe rafturile mai multor parcuri de dezmembrari, in sute sau mii de piese diferite.

La polul opus, proprietarii masinilor de provenienta franceza si scandinava pot dormi linistiti. Masini precum Citroen, Peugeot, Renault sau Volvo par infectate cu virusul gripei porcine pentru hotii de autoturisme, acestia ocolindu-le. Motivul pare a fi lipsa cererii din tarile cu "clienti finali", dar si preturile scazute la piesele second-hand.

Din pacate, conform Politiei, numai 50% din persoanele carora li s-a furat masina isi mai recupereaza bunul.

Vezi AICI baza de date cu masini furate pusa la dispozitie de IGPR, Furturi Auto.

Cum iti protejezi masina?

- un antifurt banal, cu cheie sau cifru, descurajeaza in general 90% din hotii grabiti

- o alarma montata corespunzator va pune pe fuga orice hot, care isi va alege alta tinta mai vulnerabila

- masinile cu sistem de imobilizare sunt, statistic, mai greu de furat

- cu un sistem de localizare prin GPS a masinii

- parcarea masinii intr-un loc luminos, frecventat sau monitorizat video

Cauta in 4TuningSHOP:

- sisteme de LOCALIZARE PRIN GPS

- sisteme de ALARMA si SECURITATE  

Distribuie pe Facebook
mai multe